Trimix


Kort fortalt er trimix en gas hvor man har erstattet noget af kvælstoffet med helium for at fjerne den narkotiske virkning som kvælstoffet har ved højt partial tryk.

Jeg dykker med en SCR (semi closed rebreater) fra Dräger, det er derfor at jeg bruger blandinger med ret meget ilt i.

Jeg har nu haft nogle dyk på middel dybde (30-40 meter) med blanding på 40/35. Jeg synes ikke det har haft nogen effekt overhovedet, jeg kan i hvert fald ikke mærke forskel. Den største forskel var at da jeg kom op fra mit første trimixdyk og med myndig stemme vil sige til de andre "at det var noget opreklameret fis". Jeg har nu lært at tage et par åndedrag luft før jeg siger noget. 

Jeg stopper med min forsøg på de dybder og begynder igen til foråret hvor der kommer nogle lidt dybere dyk. Jeg er ikke sikker på at SCR og trimix er den rette blanding da man skal bruge et ret højt flow for at der er ilt nok, jeg vil tro at 80-100 meter er den maximale grænse for en simple SCR.

F. eks. vil et dyk til 100 meter give en max ilt procent på ca. 15 % og da vi skal bruge ca. 1 liter ilt i minuttet og også har noget spild skal man have en flow på omkring 25-30 l/min for at kunne holde en nogenlunde konstant ilt procent.


Siden er rettet den 13. november 2008   Email kan sendes til

Tilbage til Hjemme siden

Hit Counter

chart.dk