Fløjte


Se hele serien her i alt 42 billeder af vraget.

Vi har fået taget billeder af vraget og målt det op. Vraget er ca. 40 meter langt og ret sandgået, men i rimelig stand når man regner med at det har ligget i sandet i 250-350 år. Der ligger også nogle (fire) kanoner på det men ingen ankre så der er nok blevet bjærget på det efter forliset. Der må kunne findes noget om forliset eller bjærgningen fra det, da det ligger i et området som altid er blevet overvåget.

Her kommer nogle billeder af detaljer på vraget og hvis du kan se noget på de billeder som kan hjælpe med identificere vraget så send straks en mail til   

Vi er selvfølgelig klar over at det er et gammelt vrag som ikke må røres.

Mere kommer...........

 

 

Så er der kommet billeder af det første vrag, et gammelt træskib fra slutningen af 1600 tallet eller begyndelsen af 1700 tallet. Se hele serien her i alt 42 billeder af vraget. Næste gang vi besøger vraget vil der blive taget nogle detaljebilleder med nogle mål på. 

En link til en svensk side der også handler om et vrag af en fløjte med næsten samme mål. Anna Marie 

Jeg tror der er tale om et handles skib af typen fløjte som var meget brugt i den periode. Det er et tremasters skib hvor bagerste mast ikke er særlig stor og spillet står imellem bagerste og stormast. Forreste mast sidder også meget langt fremme ligesom på vraget. Det er kravelbygget med spids agter så det passer meget godt med det vi kan se af vraget nu.

Her en bygge tegning for en Fløjte tegnet af Adam Silo i begyndelsen af 1700 tallet.

Tegning  af en fløjte fra 1702, typisk fragtskib i 1600 tallet.

 


Siden er rettet den 13. november 2008   Email kan sendes til Henrik Manley

Tilbage til Hjemme siden

Hit Counter chart.dk