Udstyr


Hvad jeg bruger for tiden.

Dragt: Vinter og forår en DUI CN200SE/SP. 5 mm våddragt til sommer brug, begge med løs hætte. 5/3 mm. våddragts handsker året rundt når der er brug for det. Jeg er heldigvis forsynet med et godt blodomløb og en naturlig isolering så jeg fryser sjældent.

Automater: 1 stk Apeks TX-100 og 1 stk Spiro, har aldrig lavet problemer og aldrig frosset. Apeksen kan jeg kun anbefale den er utroligt let at trække vejret i uden at man får en fornemmelses af at blive pustet op. Spiroen er heller ikke dårlig og har heller aldrig lavet problemer dog har jeg altid et ekstra tryksæde med til den, da det er et svagt punkt på den. Det er til gengæld nemt at skifte.

Flasker: Normalt 12 liter, 8 liter til stranddyk og meget sjældent en 15 liter på lange Nitrox dyk. Mit gennemsnitlige luft forbrug på dyk under 20 meter ligger på omkring 10 l/m og lidt højere på lavere vand, så der er luft nok.

Rebreather: Dräger Dolphin, godt nok ikke et helt lukket kredsløb, men er fin til mange af de lidt dybere vrag dyk da man ikke skal have så mange kilo på ryggen, vejer ca. som en BC med 12 liter flaske og diverse automater og så har man over en times dykketid på 50 meter. Typisk bruger man 7-10 liter fri luft i minuttet. Den er også rigtigt god når man tager billeder fordi man slipper for at ligge og holde vejret både for afbalancering og for ikke at skræmme fisk væk.

Computer: Cochran Gemini, dejlig computer når man endelig har fået en der virker. 

Tabel: Standard tabellen.

BC: Apeks SB-2000 til normalt brug og en Seaqeast der ikke fylder meget når man rejser.

Lygte: SDS, 50 watt Xenon opladelig med brændtid på 1:50 time (8,0 ah)

Normalt bruger jeg altid så let et udstyr som muligt da det giver de mest behagelige dyk. Mit udstyr til rejse brug (uden bly og flaske) vejer f. eks. ca. 11,5 kg uden der mangler noget. så er der lige plads til lidt tøj og toilet ting inde for de 20 kilo. Fotoudstyret kommer så med som håndbagage. (24 kilo)


Siden er rettet den 13. november 2008   Email kan sendes til

Tilbage til Hjemme siden