Lysekil Maj 2001 chart.dk

Fredag 18/5
Pakker det sidste udstyr og gør klar til afgang ca. kl. 1300. Alt skulle være klart, whisky, øl, tandbørste, dykkerudstyr, øl, penge osv. Efter en lang køre tur (5 timer) ankom vi som de første til Sivik camping hvor vi blev modtaget med kyshånd af
Conny (forhenværende nazist)  som nok kunne huske alle de øl vi efterlod til ham sidste år.

Vi fik hørt nogle historier af de næst ankomne om en ørn (musvåge) der blev til en MacEagle på motorvejen, en ornitolog tog det ret hårdt. Da næsten alle var kommet fik vi fejret min fødselsdag med en del øl, en enkelt irsk kaffe (eller 3) og en helt fantastisk  lagkage af pandekager. De sidste mødte op et godt stykke inden i den næste dag for at smage den gode kage. Senere på aften kom en god og givtig diskussion om retfærdigheden i det danske skatte system. alt i alt en hyggelig aften. Alt i alt en god dag, dog ser vejret ikke godt for i morgen men vi kan altid dykke i fjorden i morgen.

Lørdag 19/5
En god nats søvn og op i god tid, vinden havde vendt til nordvest og aftaget en del så der skulle være mulighed for at komme ud og sejle. Alt tyder på en god dag i skærgården.

Gülskär blev det, fint læ og et sikkert ankerkast gjorde at vi lå helt stabilt under dykket der var præget af meget grums i vandet både på grund af alger og den kraftige vind. Vandet var dog dejligt klart under 12-14 meter (og koldt). Fuld fart hjem med vinden næsten i ryggen, efter at måtte have assistance fra Falck for at få ankeret op. Hjem til en dejlig frokost og kompressorens stille brummen.Aften hygge

Efter frokost gik turen til Skär hvor dagens andet dyk foregik, meget klart vand så man rigtigt kunne se klipperne og alle dyrene. Dagens uheld: en tabt maske (fundet igen) en tabt kniv (fundet igen) et tabt 2. trin (ikke fundet igen), det forlyder at det ikke var et uheld men et forsøg på at slå den uofficielle rekord i hurtigt opstigning fra dybt vand. Juryen votere stadig. Masser af "hval sperm" (rørgoble koloni) også på forholdsvis lavt vand.

En fantastisk aftens mad blev fremtryllet til lørdags middagen, lam med bagte kartofler og tzatziki med masser af hvidløg, desværre have den friske luft gjort sit indtryk på en del af de udsendte og lejren var lidt stille. Vejret skulle blive bedre i morgen med knap så meget blæst og rigeligt med sol.

Søndag 20/5
Klar sol og kun lidt for meget vind, efter en god morgenmad starter vi mod Ormestad kl. 0900 hvor vi skal have et fjorddyk i forhåbentlig klart vand.

Turen til Ormestad med lidt omveje (som sædvanlig) i fint vejr gik fint. Imens vi dykkede forsvandt solen og det begyndte at blæse lidt mere. Vandet var meget uklart og helt gult de første 5 meter men under 10 meter krystalklart med 10-20 meters sigt. Også her meget "Hval sperm", det må være parrings sæson for hvaler. Meget flot og der blev kun tabt en lygte (ikke fundet igen) og Bent tabte sit bly som sædvanligt (på trods af seler), men det blev fundet igen, finderen blevet overkysset og omklamret.

Efter frokost var der blæst en kraftigt vind op, som blæste mange Havbasser omkuld og de fik ikke rejst sig op igen før det var for sent til eftermiddags dyk. Dykket blev udsat til nat dyk i stedet for. Imens man ventede på aftensmaden blev der holdt computer cafe i vogn 1, hvor der blev forsøgt sig med infrarødt netværk. Næste år vil vi have radio netværk imellem de forskellige vogne.

Dejlig aftensmad, kyllingebryster i karry med ris. Omkring kl. 2115 tog vi så til Skär for at tage vores nat dyk, igen uklart i overfladen og klart på bunden. Af uheld var der kun et, noget med en omvendt opstigning ud alvorlige følger.

Mandag 21/5
Det begyndte fint med at kompressoren sprang en sikring og vi måtte vendte til Conny kom og lukkede os ind så vi kunne skifte den. Vinden er drejet til øst og vi tager ud og sejler.

Faktisk var det næsten vindstille og der var ikke mange bølger indenskærs og turen gik til Gäven hvor vi igen fik et perfekt dyk hvor der også blev fanget lidt fisk til næste dags aftensmad. Ganske få uheld, faktisk ingen på dette dyk. Efter en let frokost og flaske fyldning gik turen til Berggylte Skär, der var kommet lidt mere vind, men ikke mere end bådene kunne klare uden at nogle blev våde. Der var flere der blev våde under dykket. Der var rigtigt godt at dykke der og der blev set nøgensnegle og røde koraller. Også her blev aftensmaden til i morgen suppleret med nogle gode kammuslinger.

Hverdagen er ved at komme ind i en fast rytme, god mad, morgendyk, frokost, eftermiddagsdyk, kylling i karry med ris og lidt godnat øl. Vejrudsigten for i morgen ser ud til at blive bedre end i dag og måske vil det lykkes at komme på Amasis i morgen formiddag.

Tirsdag 22/5
Efter morgen badet  var planen så at tage til Amasis om morgenen, men da vi kom uden skærs var der lidt store bølger lige i mod os så vi vendte om mod Bergylte Skär, hvor der var læ og stille vand. Dykkene gik fint og ikke de store uheld dog var der en episode med en "våd ligger", desværre i tørdragt, han giver nok nogle øl for ikke at få navnet ud her på nettet. Der blevet fanget nogle kammuslinger af de rigtige jægere. Hjem til flaske fyldning og frokost og mad holdet gik i gang med dagens kylling i karry.

Eftermiddags dykket blev udsat med en halv time hvis madholdet så kunne love at 1. vi skulle ikke have kylling og 2. vi skulle have mad til tiden.

På grund af for meget søgang på første dykket var kun de hårde ude og sejle, resten tog ind fjorden efter at have leget færdig med deres drager. På Gulskär var der klart vand som sædvanligt under 6 meter. I Hellebæk gik det også fint af episoder kan kun nævnes at Bent IKKE tabte sit bly men at han dog prøvede at komme i vandet uden at lyne sin dragt. Juhl sad fast på en klippe lige som Mariann plejer at gøre. Efter dykket blev bådene slæbt på land for at tanke benzin. 

Maden blev ikke kylling i karry men lasagne og fiske suppe til forret en ren nydelses at komme hjem til fra dyk når man er rigtig sulten. Uha der var meget mad, men der blev spist op alt sammen så der har enten været for lidt eller også må det have smagt godt.

Onsdag 23/5
Lidt mere stille så igen blev der sejlet med mod Amasis og denne gang gik det fint og der var en bøje på vraget så det kunne ikke være meget nemmere. Sigten var fin med omkring 5 meters sigt og der var ingen strøm. Resten af holdet tog til Brandskär og heller ikke her var der meget at berette om da Bent svigtede. Hjem og fylde maver og flasker. En kort afsked med værktøjskassen ( den blå ) Juhl og Brandmanden.

Efter frokost sænkede der sig sløvhed over lejren og kun ca. halvdelen ville ud og dykke eftermiddags dyk på Gäven. Lige inden afgang ankom Hans D. og Thomas B. så de lige kunne nå at komme med ud. Imens der blev dykket blev tiden slået ihjel med diverse reparationer, drage flyvning, kniv kast, og selvfølgelig opdatering af denne side.

Efter en helt fantastisk aftensmad (Forlorne skildpadde) sænkede aftenhyggen over lejren, kaffen blev sat over, flødeskummet pisket, puddersukkeret sat frem og snakken gik i gang. De nyankomne blev fejret på behørig vis og fik da også et lille lyn kursus i russisk så de bedre kunne klare dialekten. Der blev også lavet en helt ny flødeskum til den "irske", flødeskum med cognac og puddersukker.

Torsdag 24/5
Dagen startede med lidt oprydning og morgen badning i det forfriskende vand. Efter samling af tropperne (inkl. de nye) var der afgang til Gäsakläven kl. 0900, dykkene blev afviklet i god orden og traditionen tro imploderet Thomas´s lygte på dybden så fragmenter stod om ørene på alle, en ny tradition er født. Havgassen løb tør for benzin på vejen hjem og vi var i det hele taget lidt sent på den så eftermiddags dykket blev udsat til om aftenen. Der er stadig høj sol og varmt heroppe. Folk bruger tiden til at pudse og lappe udstyr.

Grillen er tændt og bøffer og flæsk kommer på, salaten hakket, det bliver første aften vi spiser ude i det fri, alt tyder på en rigtigt hyggelige aften. Festen flyttede til vogn 3 hvor der blev underholdt til langt ud på natten, bare meget stille fordi der var børn der skulle sove.

Det blev også til et natdyk i havnen hvor vi så mange sjove dyr og Bent var tender for de aktive dykkere. Tilbage i lejren var der stadig gang i den stille fest men den blev hurtigt afsluttede og der blev helt ro.

Fredag 25/5
Tidligt gang i kompressoren med et par spande varmt vand for at få fyldt de tomme flasker fra natdykket. Morgenmad og alle friske Havbasser er klar til dyk, der bliver et par jubilæums dyk i løbet af dagen og Søren og Kim kommer op, så der bliver nok fest i aften.

Formiddags dykket var på Gülskärs yderside på en meget flot væg, vejret var helt perfekt, ikke meget vind og stadig klar sol fra en blå himmel, mange Havbasser har aldrig oplevet Lysekil på denne måde og er begyndt at brokke sig over de ikke har fået at vide at de skulle have solkrem med på turen. Efter en god frokost og flaske fyldning et lille hvil i solen inden vi igen tager ud og dykker.

Lidt blæsende men turen gik til Berggylte Skär hvor det igen bare var perfekt dykke vand, vi have også en del turister med ud på den spændene tur. Bent ville være sikker på ikke at smide sit blybælte så han forsøgte uden. I havnen skulle vi lige fiske et stykke plastik og for en sejler og så gik turen hjem til kompressoren og aftensmaden. Igen en aften uden kylling og karry, det kan næsten ikke være bedre. Nogle tog på nat dyk og fik en gevaldig dybde rus og mente, da de kom op at de havde set en blæksprutte på 30 METER og andre blev hjemme og spiste popcorn og drak irsk kaffe og fik underholdt de nyankomnes børn og Søren N. Og så godnat så vi kan være friske i morgen.

Lørdag 26/5
Endnu en morgen, lidt mere overskyet men også lidt varmere, turen i dag går ud på et ikke bestemt skær og andre tager til Ormestad.

Et herligt dyk ved Gäven blev det til, vandet var blevet klart i overfladen så man nemt kunne se båden fra 8 meters dybde. Lidt  hård vind fra sydvest men ingen problem da man kunne ligge i læ ved skæret. Den sidste frokost bliver spist og de sidste flasker bliver fyldt.

Eftermiddags dykket gik til Berggylte Skär og forløb helt perfekt ude problemer, bortset fra en masse mudder der pludselig opstod ved bunden. De raske svende der havde været i Ormestad og set rigtige techdykkere sidde og meditere, var friske og kørte ned og hentede bådene i havnen så vi næsten er klar til afgang i morgen tidligt.

Fest middagen er ved at blive tilberedt og der var lovet at der var ris nok i dag, vi får se da det forlyder at risen er brændt på??????

Som trøst blev Gin og Tonic skænkede fra (af) en lille lommelærke, mad blev smidt på grillen, det var grill spyd med alt godt på med ris og brød og en smule ketchup, desværre var der ingen dessert men der var alligevel ingen der var sultne efter den hovedret.

Det er så det sidste herfra i denne omgang for i morgen har vi travlt med at komme hjem igen da der ikke bliver tid til dykning og druk. Om et år er vi her igen hvis vi kan få lov til at komme her på pladsen da de unge mennesker er blev ret højrøstede her til aften og de synger udenfor og meget falsk og højt.

Bends Boys


Siden er rettet den 15. juni 2001   Email kan sendes til Henrik Manley

Tilbage til Hjemme siden