Logbog for 2007

Dato

Sted Dybde Tid Note
23/12 Furesøen 10 50 Nitrox 70%, 5,7 l/min. Nede for at slippe cognac nissen løs, det klarerer Lennart og det blev så til en pose krebs til julefrokosten. Vandet omkring 4-5 grader varmt og sigten omkring 5-7 meter. Masser af krebs overalt lige fra det helt lave og ned.
22/12 Robert S/S 41 40 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Samme som første dyk men fandt en havål i et rør på forkanten af broen i bagbordssiden, endnu en ny art i danske farvande (for mig), den var ikke kæmpestor men stor nok. Efter en omgang på vraget lige tilbage og vise havålen frem så der var et vidne. Det tog lidt ekstra tid og der løb 3 minutters deko på i det kolde vand. På vejen blev vi omringet af en flok marsvin på 6-7 stykker svømmede rundt og fiskede. De tætteste kom ind på små 10 meter fra båden.
22/12 Robert S/S 41 36 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Stille men grå og kold dag. Minus 3 grader i havnen men ingen problem når der er varme i båden. Fladt vand hele vejen til Robert og ingen strøm i overfladen. Dræget lå rigtigt fint lige til at binde på midtskibs i bagbordsside. Vandet klart og koldt ned til ca. 20 meter noget mindre på vraget omkring 3-4 meter de bedste steder ellers 1-2 meter. Hele vraget rundt og kigge efter liv og mad. Ikke meget mad med masser små kryb. PÅ vejen op kunne man se båden fra omkring 18 meters dybde. Sjovt at se et strømlag der lå på 15 meter og kun var ca. 1 meter dybt. Over det var vandet koldt.
13/12 Minestrygeren 27 52 Nitrox 47%, 5,7 l/min. Lidt vind fra nordvest og strøm i mod så en lille meter bølger på vraget. Omkring 1-1½ knob strøm i overfladen ned til 6 meter hvor der var helt stille. God sigt med omkring 10 meters sigt ned til vragets overside og derunder omkring 2 meters sigt. Bandt på en dørkarm lige foran broen. Vraget rundt nogle gange mange fine nøgensnegle over det hele. Vraget ved at være noget tyndslidt og brugt. Så flere fine rødtunger og fandt en fin dykkermaske.
22/11 Torskevrag II 30 51 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Sidste dyk i Østersøen for i år. Vejret rimeligt men lidt råt. Nede og binde på i agten af vraget og så ellers rundt for at finde lidt torsk. Ikke så mange denne gang som der plejer at være og mange af dem godt gemt i huller som de ikke er til at få ud af. Fik ramt på 3 gode torsk. Omkring 10 meters sigt og 10-12 grader på bunden.
18/11 Sejlskib 16 15 Nitrox 43%, 10,3 l/min. Nede og kigge på et nyt vrag. Ikke for meget meget kalk på maskinen men ingen problemer med højere flow. Vraget var et lille sejlskib som var ret muddergået med muslinger overalt. Af nyere dato. Mange ål i og omkring vraget.
18/11 Robert S/S 36 26 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Sjovt at ligge i overfladen efter at være hoppet i og se sit blybælte ca. 5 meter under sig i fuld fart. Op og låne et andet og ned og binde på. Dræget lå ca. 1,5 meter fra vraget og tovet gik ned lige ved siden af skibssiden. Det var bare at trække dræget ind og binde på lige ved siden af maskinhuset i bagbordsside. Sigten var ikke noget at råbe hurra for, omkring 1,5 meter de gode steder. Der havde ikke været strøm på vejen ned så mit blybælte burde ligge på vraget, området blev eftersøgt uden held, til sidst i motorrummet for at se om det lå der men sigten var for dårlig dernede til at se noget som helst. På vejen op fra motorrummet hang det kære blybælte hen over kanten ca. 2 meter fra hvor der var bundet på. Kalken var ved at brænde igennem igen så det var tid til at komme op.
4/11 Fløjten 16 30 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Fin sigt og ikke meget strøm så man kunne svæve rundt over vraget. Fik taget lidt billeder af diverse. Lidt små torsk under plankerne ellers ikke meget liv på vraget ud over søstjerne havkarusser og nogle få eremitkrebs.
4/11 Otto S/S 32 70 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Klar sol og ikke meget vind fra nord, næsten ingen strøm i overfladen. Under 12-14 meter nordgående strøm og ikke ikke særlig god sigt med ca. 1,5 meters sigt de bedste steder. Masser af tid på vraget så der blev kigget i alle kroge. Ny Lange ned på bunden og ellers bare lidt flade og kun små torsk. Stor plade bagtil bagbords faldet ned på bunden.
3/11 Furesøen 12 50 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Masser af vind men fralandsvind og læ så vandet var klart og fladt. Ude for at tage lidt billeder, masser af krebs som var villige til at poserer. Flot bevoksning på det lave ved kanten.
30/10 Trykkerdammen 15 85 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Natdyk efter ål. Klart vand med omkring 10 meters sigt indtil der kom flere i vandet. Sydgående strøm der stoppede omkring 11 meter. Først syd på og tilbage til vraget og videre et godt stykke. Så op i strømmen og drive med tilbage til vraget igen og hjem. Flere små ål (kom igen om nogle år) og 3-4 store. Mange småsild og en del torsk på 1-1½ kilo på bunden. Rigtigt mange store skrubber rundt omkring. Ellers masser af tangnål, panserulk og kutlinger. En sortvels var tæt på at miste livet da den ligende en ål lige mere end normalt.
26/10 Trykkerdammen 13 80 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Natdyk efter lidt ål. Overskyet og en smule vind fra øst. Vandet klart imellem 4 og 9 meter ellers omkring 5 meters sigt. Ingen strøm og ikke mange ål, men masser af gode flade. Fik 2 lange den ene et monster på over 1,5 kilo. Et par skrubber og en rødspætte fandt også vej til posen.
23/10 Trykkerdammen 13 90 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Aften/natdyk. Fin sigt med over 10 meter de fleste steder ned til omkring 10 meter, lidt dårligere sigt dernede. Mange store flade og masser af småkravl. Også en del torsk op til 2 kilo lå rundt omkring på bunden. Ål kom først frem efter ca. 40 minutter men der var flere ålehuller imellem muslingerne. Sidst på dykket over omkring vraget hvor der var mudret en del op af andre. 3 gode ål.
16/10 Trykkerdammen 13 41 Nitrox 43%, 5,7 l/min. I vandet lige da det blev mørkt, en smule strøm og klart vand med omkring de 10 meters sigt. Mange flade og nogle torsk der lå på bunden og sove. De blev alle prikket med en finger. Ingen Ål de første 25 minutter men en flot knurhane og en del panserulke at kigge på. Efter 30 minutter den første ål og de første tegn på at være ved at brænde kalken igennem. 5 minutter og en ål senere var kalken brændt igennem og efter at have skyllet systemet nogle gange gik resten af turen i overfladen ind. OK med ca. 7 timer på samme kalk ;-)
14/10 Robert S/S 40 46 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Ud til stævnen hvor der ikke var andre og rode op, fin sigt der, ikke så god ved bundtovet. Lidt rundt inden i baggen før turen tilbage til agten. Kiggede lidt efter rødtunger og så 2 fine. Lille lange gemte sig lidt efter at have været helt ude, meget flotte blålige finner. Lille hårvarre på siden af vraget i sprække. Flere døde større buskhoveder på vraget og de der var i live var små. Generationsskift? Har set det før på andre vrag om efteråret.
14/10 Robert S/S 41 50 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Dejligt vejr med masser af sol, dog lidt koldt i luften. Bundet på i bagbordsside på næst bagerste pullert. Fin sigt ca. 5. meter med en smule tåge i og rimeligt lyst. Først frem til stævnen via styrbordsside på bunden. Nede i hullet ved stævnen lå mange søhøner på bunden. Også en enkelt guldmus var fremme. De normale sabelleaer og nøgensnegle på nettene. Oppe på toppen af stævnen blev mindepladen lige fundet og lagt på plads og støvet af. Tilbage langs bagbordsside til bagenden og en tur ned omkring skruen og kigge lidt på de mange kammuslinger der. Tilbage ved bundtov sådan ca. 0-sigt da 3 mand var i gang med at støve vraget af. Vi havde fået gæster.
13/10 Kronprinz Wilhelm 39 59 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Samme som første dyk men med harpun og fiskende var forsvundet som dug for solen. Det blev dog til 3 rimelige torsk. Havkattene var for søde så de slap. Vandet mere uklart men stadig meget klart over vraget. Meget fin tur hjem, de sidste 10 sm i havblik hvor vi så mange marsvin og en del alke.
13/10 Kronprinz Wilhelm 40 53 Nitrox 42%, 5,7 l/min. 3-4 hold arsvin på vejen ud. Bundet på i stævnen hvor vandet var meget klart ned til lige under kanonerne hvor der kun var 2-3 meters sigt. Ned langs styrbordsside hvor der var mange torsk i vraget. Tilbage henover vraget hvor der var mange havkatte, flere lå sammen og kiggede ud af same hul kind mod kind. Inden under stæven en flot sortvels der var helt frit fremme.
12/10 Trykkerdammen 14 64 Nitrox 44%, 5,7 l/min. Uden og at kigge efter ål, fandt 5 gode. Sidst på dykket en stor flot havørred som roligt svømmede rundt i et par minutter. Måtte lige prøve at fange den, man kan ikke holde dem i halen :-(

Ellers fint dyk med mange flade, et par knurhaner, torsk og nogle fjæsinger.
9/10 Trykkerdammen 14 62 Nitrox 46%, 5,7 l/min. Fine forhold fangede lidt fisk og til sidst en enkelt lang. Fine knurhaner og mange flotte små sletvarre. Enkelt søtunge der dog var for lille til at blive invieret men hjem.
2/10 Robert S/S 41 49 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Endelig en dykkerdag hvor det ikke blæser pelikaner. Ikke meget vind og ingen strøm. Turen gik til Robert på trods af det lidt sene tidspunkt. Første mand i vandet samtidigt med solen gik ned. Omkring 5 meters sigt på vraget hvor der ikke var nogle. Bundet på i styrbord helt bagtil på pullert. På vejen ned kunne man se der var lidt morild i vandet under springlaget. På vraget dårligt sigt omkring bundtovet da der lå et hold og mudret op, ned mod agten hvor sigten var rigtigt god. Masser af nøgensnegle, rejer små fisk og andet kryb. 2 små rødtunger lå ved styremaskinen. Tilbage ved agten ned omkring skruen hvor der igen var en ny art for mig i Øresund "femtrådet havkvabbe". Efter 40 minutter på bunden var det bare op til bundtovet, slukke lygten og nyde fyrværkeriet på vejen op, tror aldrig der har været så meget morild før. Alt lyste op når man rørte sig, en gang imellem også "dræbergopler" som små lysplaneter. Ingen grund til lygte på trods af det var bælgmørkt. Fedt dyk.
18/9 Trykkerdammen 14 70 Nitrox 46%, 5,7 l/min. Hård vind fra nordvest en smule hagl og en del lyn, man trænger snart til noget godt vejr. Vandet ellers fint med omkring 5 meters sigt men ikke så meget liv om normalt. Så få stimer heste makreller og fangede 4-5 sletvarre. Sidst på dykket brændte (som beregnet) kalken igennem og der kom lidt åndenød, skyllede systemet ved hvert 4. åndedrag klaret problemet.
16/9 Trykkerdammen 14 70 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Noget vind fra sydvest så der var en smule sø og meget uklart vand på det lave. Det blev dog noget bedre under 3-4 meter. Sigten blev dårligere nu længere man kom med nord. De bedste steder syd for trappen havde 5-6 meters sigt. Noget nordgående strøm. Ikke mange flade men det blev da til 3 gode sletvarre. Ude på mudret en knurhane og meget yngle. Ved vraget en stime yngle der var helt gennemsigtige så de mindede om glasfisk i Rødehavet. På vejen tilbage ud for bådudlejningen kom en stor (5-6 kilo) havørrede (eller laks) forbi stille og roligt. Ellers var der store stimer af hestemarkel og tobis så man nogle gange have omring sig på alle sider. Godt dyk på trods af den lidt dårlige sigt.
7/9 Furesøen 11 50 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Nede for at prøve at tage lidt billeder men vandet var for klart og mørkt til det for alvor kunne bliver til noget. Så mange (hurtige) krebs, aborre blandt andet store stimer med nogle pænt store imellem. Ellers ikke meget at skrive hjem om.
4/9 Trykkerdammen 14 67 Nitrox 39%, 5,7 l/min. Blæst fra nordvest og pænt med læ. Fint klart vand med 5-6 meters sigt. Ved at komme aften stemning over fiskene så alt var fremme. Mange fløjfisk også en enkelt han. Store fjæsinger så man skulle nok have haft en harpun med. Skrubber overalt bladet med nogle få rødspætter, meget sky og svære at komme ind på livet af. Enkle ål i bunden og store stimer af småsild og hvilling. På sandet mange sletvarre som blev inviteret med hjem, disse også mere sky end sædvanligt.
1/9 Fandens mose (Furesøen) 14 90 Nitrox 39%, 5,7 l/min. Stille vejr og lidt sol. Sigten fin med omkring 3-4 meter ned til 12 meter hvor sigten forsvandt. Masser af store krebs på turen tilbage til havnen. Store stimer af aborre og små skaller rundt omkring. Fik en stor ål i hovedet. Aften sluttede med et stort krebse gilde med godt vejr og masser af gode krebs.
26/8 Trykkerdammen 14 75 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Fint klart vand og fralandsvind. Ude og prøve nyt UV-hus uden blitz. Fine billeder af diverse. Så lidt flade der var noget skrabet og en enkelt meget fin sletvarre. Mange fjæsinger. Prøvede at tage lidt billeder af "dræbergopler" og en lille film af samme. Fine ål i ruserne. Klart vand ved vraget da jeg var den første derude.
19/8 Emil Rezlaff 32 30 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Noget strøm i hele vandsøjlen også på vraget så man skulle passe på ikke at blive fejet af vraget. Fold på halstætningen så der kom en del vand ind. Vandet med ca. 3-4 meters sigt. Flere gode torsk under vraget. Hele vraget rundt.
14/8 Otto S/S 32 55 Nitrox 43%, 5,7 l/min. En smule vind og en smule strøm ned til ca. 6 meter og så utroligt klart vand på vraget. Man kunne se vraget fra omkring 12 meter og ved 15 meter kunne man helt tydeligt se hele stævnen hvor der var bundet på bagbords anker, hele masten og spillet ved masten. Med 15 meters sigt er det som at svømme rundt i et akvarium og man tøffer bare rundt og glor. Først efter at have været vraget rundt en gang blev der tid til detaljerne. Hen over vraget svømmede fine sej rundt og torsk lå rundt omkring i vraget og gloede ud. Ud og kigge efter bly som Sten havde tabt men fandt det ikke, det gjorde Sten dog inde i havnen da han opdagede at det stadig lå i hans blypose.
12/8 Robert S/S 40 36 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Lige så klart som første dyk, neden omkring skruen og kigge på kammuslinger og rødtunger, der var rigeligt til nogle forretter. Fine nøgensnegle på siden en lade æg og på skorstenen en fin hvid med gule prikker.
12/8 Robert S/S 41 43 Nitrox 43%, ,57 l/min. Noget vind fra fra nordvest men ellers fint vejr. Ingen strøm og vandet klart så man kunne se vraget fra omkring 23 meters dybde på vejen ned. Bandt på bageste pullert i styrborsside, det skulle lige trækkes op på toppen af vraget. Først lidt rundt på toppen og bagbordsside på bunden. Ned på bunden ved stævnen og lidt ud over bunden. På mudder skrænten foran vraget en fin fløjfisk og et spidshalet langebarn (første gang i DK). På vej tilbage mod agten lige rundt for at kigge efter de faste indbyggere på vraget. Den ene stenbider var væk men den bagerste var der stadig. En troldkrabbe sad i røret og de mange glyser var midtskibs. Stor torsk på broen men var for hurtig.
11/8 Torskevrag 2 (vest) 28 30 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Denne gang var der kommet lidt mere tryk på harpunen og det blev til et par stykker mere. Ude ved stævnen lå en masse torsk og kiggede ud. 2 af dem kom op at slås og så var det at tage den ene i halen og hive den ud. Så kunne den lære det. Også her rigtigt klart vand.
11/8 Torskevrag 1 (øst) 29 40 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Nede for at fiske lidt men harpun virkede ikke (heldig dag), lygte virkede heller ikke så lige hurtigt oppe med harpun og hente en ny lygte. Masser af torsk på vraget og fangede et par stykker med hænderne. Vandet dejligt klart.
11/8 Dalmore 42 41 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Vandet ikke så klart på bunden men fint her over vraget. Rodede lidt med fotostyr men blitz svigtede. En tur rundt på broen og derefter tilbage til agten og så stille frem til bundtovet som var bundet på ca. 5 meter foran broen på topen af vraget. Op før tid da der kom vand i dragten.
8/8 Robert S/S 41 62 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Dejligt vejr igen og næsten ingen strøm. Klart vand ca. 3-4 meters sigt dog en smule mælket. Bundet på bagerste david i bagbordsside. Ledning i lygte ville ikke mere efter 10 minutter så det var bare at kapre Nikolai H. lygte ved bundtovet. Ikke meget farve i hans HID lygte men der var dog nok til at finde de fleste snegle og andet kravl. Dog blev billederne noget mere kolde i farven. Tog billeder af kammuslinger, sabellaer, busknøgensnegl, eremitkrebs med nøgensnegl på huset, stenbider, buskhovede, troldkrabber, sortvels, glyser og diverse andre dyr. Meget fint dyk og de 45 minutter gik lidt for hurtigt.
7/8 Robert S/S 41 57 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Fint vejr og ingen strøm. Vandet klart med ca. 5-6 meters sigt hvor der ikke havde været nogle. Bundet på i stævnen, mange nøgensnegle omkring nettene. Glyserne var rykket længere tilbage på vraget og stod på broen i en meget stor stime. Ellers var der alt det normale live på vraget, troldkrabben var fremme og næsten alle stenbideres æg var væk. Ledte i lang tid efter nøgensnegle på eremitkrabbers huse uden held. Lang tid på bunden bagved skruen. 40 minutter på bunden. God tur hjem i den lille gummibåd imens solen gik ned.
4/8 Robert S/S 42 57 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Nu med lys og foto. Rigtigt mange små ting først billeder af kammuslinger på bunden der efter frem langs bunden til stævnen hvor en stor flot rødtunge skulle fotograferes. Op ad nettene og tage billeder af nøgensnegle, rejer og sabellaer. På vej tilbage igennem stimen af glyser der dog ikke vil tæt på. Stenbider med æg og torsk på agten. Vandet ikke helt så klart som første dyk med stadig 3 meters sigt.
4/8 Robert S/S 37 33 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Skulle binde på og da vandet var klart stoppede på 30 meter og kiggede omkring så var det bare at svømme hen til vraget og hive loddet op på toppen. Loddet havde misset agten med omkring ½ meter. Svag strøm hen over vraget og god sigt, omkring 5 meter over det hele. Desværre ville lygten ikke tænde pga. knækket ledning men der var lyst nok alligevel. En tur rundt på vraget hvor der var mange fisk blandt andet en stor stime små glyser lige bagved bakken. Også mange torsk og en fin stenbider. Fandt ikke mange smådyr pga. af det manglende lys.
31/7 Helsingør 16 80 Nitrox 46%, 5,7 l/min. Hård vind fra nordvest men fint læ ved kysten. Vandet klart med sigt op til omkring 10 meter de bedste steder. Fra 6-9 meter let syd gående strøm og imellem 10 og 13 meter let nordgående strøm underspringlaget igen sydgående strøm så der skulle ikke svømmes meget bare drive med strømmen. Ålegræsset var der ikke så meget af som der plejer og heller ikke så mange flade. Så rød knurhane, fløjfisk, kutlinger, torsk, tangsnarre, diverse tangnåle, fjæsinger, tunger, skrubber, pighvarrer, rødspætter og masser af yngel. De fleste fisk meget sky og svære at på tæt nok på til at kunne tage billeder. Havde glemt at slettet SD-kortet så kun plads til 38 billeder.
15/7 Otto S/S 31 33 Nitrox 47%, 5,7 l/min. Nede og tage billeder af dyrelivet på vraget, især ude på stævnen og fotografere de mange nøgensnegle. Desværre en halstætning med fold så det blev efter hånden noget koldt og vådt. Vandet var 7 grader på bunden.
15/7 Otto S/S 32 53 Nitrox 47%, 5,7 l/min. Nede og binde på bagbordsside midtpå. Loddet lå lidt ud på bunden. Ca. 2 meters sigt og noget mælket. Rundt på vraget først ned omkring skruen og på langs styrbordsside til stævnen og op og kigge på nøgen snegle som der var masser af. Henover vraget tilbage til agten hvor der var lidt strøm hen over vraget. Til sidst lidt rundt på broen.
13/7 Union S/S 27 33 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Ikke særligt klart men kom da vraget rundt. Ikke meget nyt da vraget kræver mere sigt. Dog en fin opsæt ning af mudderdyr i kedlen, mudderroser, sabellaer og en søpen sad og pyntede.
13/7 Emil Rezlaff 32 52 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Ingen strøm og ikke så god sigt. Bundet på i styrbordsside 1 meter fra siden hvor skibet var knækket over. Tog lige lidt tid at finde ud af hvor det var i den dårlige sigt. Fangede en pæn torsk på omkring 5 kilo men den fik lov til at gå da jeg ikke gad have den med på hele dykket. Første ud omkring stævnen og så tilbage til agten hvor der var utrolige mængder med nøgensnegle, ikke særligt store men tusinder af dem. Nikolai fandt en fin nøgensnegl som viste sig at være en fisk. Lignende en haletudse og var brun og hvid stribet på langs (ringbug?). Aldrig set den før. Mange rødtunger på vraget. Rigtigt godt dyk.
4/7 Robert S/S 42 38 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Rundt på vraget for at tage lidt billeder, dykkerplanen var bundtid til lygten løb tør for strøm. 2-3 meters sigt men noget mælket. Bundet i bagbordsside bagtil på pullert. Tur rundt om vraget op og nede. Næsten tilbage ved agten i styrbordsside var der det ved at være slut med strømmen og turen gik over vraget til bundtovet. Sidste 5 minutter uden lygte på agten. Fine billeder af nøgensnegle.
3/7 Hvenprammen 27 47 Nitrox 44%, 5,7 l/min. Rigtigt fint vejr og næsten ingen strøm. Sigten ikke så god, omkring 2 meter. Som sædvanligt meget flot bevoksning og masser af dyr på vraget. Så stenbider, torsk, glyser, sortvels og selvfølgelig havkarusser på vraget. Masser af flotte anemoner og nogle enkle nøgensnegle. Fandt et fint linehjul på bunden.
26/6 Wargön 31 51 Nitrox 44%, 5,7 l/min. Lidt bølger og godt med sorte skyer omkring Helsingør men ingen regn og vinden lagde sig. Ingen strøm og vandet rimeligt klart dog noget mælket med omkring 3 meters sigt overalt på vraget. Mange sjove småting men vraget er lidt kedeligt i forhold til Otto og Emil. Så diverse smådyr og nogle flade, en stenbider og småtorsk. Billeder af buskhoved, stenbider, anemone, sønellike, diverse æg, og rejer.
21/6 Robert S/S 39 44 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Vejret lidt mere uldet vejr end lovet men ingen strøm overhovedet. Bedste sigt i år med næsten 5 meters sigt på raget lidt dårligere nede på bunden. Masser af liv på vraget og meget roligt så man kunne komme ret tæt på det meste. Fik taget billeder af, nøgensnegle, masser af busknøgensnegle overalt, glyse, stenbider, rejer, rødtunge, eremitkrebs med hydroider og nøgensnegl på skallen, fine sabellaer plus diverse små kravl. Eneste grund til at gå op var at lygten løb tør for strøm efter 35 minutter.
19/6 Otto S/S 32 52 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Fedt vejr og ingen strøm. Ca. 3 meters sigt overalt på vraget, noget bedre på toppen af masten. Først en rundt på bunden med mange krabber og nogle skærisinger spredt på bunden. Oppe på vraget mange rejer og nøgen snegle og 2 fine stenbidere. Ikke mange spisefisk. På masten hvor der ingen strøm var mange flotte hydroider med trådnøgensnegle imellem. Efter 45 minutter på bunden ved at være lidt koldt (7 grader) men skulle lige en tur med dræget ud over bunden hvor der dog ikke var meget at se til.
17/6 Robert S/S 40 41 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Rimeligt vejr på vejen ud, pisseregnvejr på vejen hjem. Ikke helt frisk i hovedet. Fint dyk vandet ikke helt så uklart som Flemming havde lovet nogle steder næsten 2 meters sigt. Torsk, rødtunger og masser af rejer og nøgensnegle. Hele vraget rundt et par gange.
12/6 Otto S/S 31 45 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Aftendyk til lygten løb tør. Mere klart end i søndags omkring 3-4 meters sigt. Vraget rundt et par gange. 3 fine torsk under vraget, masser af buskhoveder, en stenbider og et par rødtunger. På bunden mange fine isinger.
10/6 Otto S/S 28 47 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Rundt og tage lidt billeder af buskhoveder og en stenbider. Fik også billeder af en fin stor tråd nøgensnegl. Lidt mere vind end først på dagen men fin tur ind i dejligt solskin.
10/6 Otto S/S 31 43 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Rigtigt godt vejr dog rigeligt varmt. En smule strøm i overfladen og næsten ingen på vraget. Noget mælket vand med kun 2 meters sigt. Rundt om vraget et par gange for at se efter fisk og motiver til andet dykket.
4/6 Gäsaklävan 43 60 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Kun inde i selve hakket, først i vandet så der var pænt og rent over det hele. Først ned på ca. 40 meter og frem og tilbage og så 5 meter op og frem og tilbage osv. Rigtigt mange småting i mellem de mange sabellaerer, alle revner var der leopard kutlinge der dog er lidt lysere end dem udenfjords. Et par troldkrabber nogle torsk og sortvels var de store dyr på bunden. Ellers bare mylder overalt med småting.
4/6 Gäsaklävan 42 50 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Fint og klart vand også på det dybe. Så 4-5 store troldkrabber masser af hvalsperm og på det lave nogle hummere. Fin tur over til havnen med mange fisk at se på.
2/6 Amasis S/S 42 44 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Ikke så god sigt nogle steder ikke mere en 2 meter. Lidt rundt på broen og igennem den. Næsten tilbage til agten men vendte om ved masten og så næsten frem til stævnen. Ikke meget nyt dernede.
2/6 Ved Trillingerne 23 9 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Nede og befri en hummertejne for nogle fiskere. Snoren havde kilede sig fast under en stor sten.
2/6 Gäven 26 58 Nitrox 40%, 5,7 l/min. I ved hulerne og igennem kanalen over på den anden side hvor vi så den store slimbændelorm igen. Lidt længere ude en sprække med alt i. Vi så rødtunge, hårvarre, buskhoved, leopard kutling, troldhummer, nøgensnegle med æg, hummer, taskekrabber, svømmekrabber, sandkrabber plus diverse småting man ikke har navne til i den sprække. På vej tilbage kom vi igen forbi slimbændelormen der nu var kravlet et par meter videre ud over bunden med hovedet.
1/6 Släköen 33 50 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Natdyk. Fin klart vand under 5-6 meter. På skåningen ned til rørene mange kutlinge og ulke. Et fine fjæsinger var der også. Så ikke det første sæt rør vi skulle følge ind til klippen og det næste sæt ender ikke ved klippen så det blev en god lang tur frem og tilbage langs røret. Men der var masser at se på i det uklare vand omkring røret. Der var masser af Jomfru hummer, troldhummer, en enkelt fjerstjerne og en kæmpe mudderrose. Tilbage ved klippe en del småfisk og nogle gode torsk.
31/5 Gäven 26 60 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Samme sted som første dyk bare en tur igennem kanalen over til den anden side med udhængende. Meget flot derover bare noget uroligt vand også på bunden så man ikke kunne ligge stille og tage billeder. Igen masser af fisk og en enkelt fin hummer som man lige præcis ikke kunne nå men kom tæt på kameraet når man fotograferet.
30/5 Gäven 27 71 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Sradig lidt bølger på vejen ud men pænt læ bag skæret. Fint vand igen med masser af fisk på det lave. Blandt andet stimer med savgylt og sej. På det dyde masser af sten og huler med krabber og krebs i. På bunden også nogle langer og glyser. Stor slimbælnellorm hvor mere end 3-4 meter var synlig og kunne uden videre trækkes et par meter mere ud.
30/5 Gäven 25 46 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Meget klart vand under 14 meter, ca 20 meters sigt. Stille tur på væggen hvor der var masser af troldhummer, taskekrabber, hårvarre osv. Stor lange under sten og mange små andre steder. Flere sortvels i hullerne. Blæst noget op fra vest så der var store bølger på vejen ind.
29/5 Gülskär 28 60 Nitrox 45%, 5,7 l/min. En del vind fra nordøst men læ bag skæret. Rigtigt god sigt ved dropoff og masser af fisk og kryb. Fangede et par kammuslinger og så masser af troldhummer og nogle få hårvarre.
29/5 Skär 42 60 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Først nede og kigge på jomfruhummer og tage billeder af dem. Der 3-4 meget små langebarn i et lille område. Flere store søpølser på mudderbunden. På klippen fine søpindsvin, bægerkoraller og småfisk.
27/5 Gäven Dropoff 41 61 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Lidt at svømme før dropoff men masse af fjerstjerne og rødkoraller på klippen. Fin hummer på bunden der havde en hel sky af unger omkring sig. Lignede lopper der var lidt flade.
27/5 Amasis S/S 44 48 Nitrox 40% 5,7 l/min. Rimeligt sigt med nede på 42 meter dybde ingen vrag og ingen bund. Skyggen kunne ses men der var for lidt linie til at svømmen den hen på vraget. Dræget løftet op fra bunden og det hele svømmet hen imod vraget. Efter at have svømmet en god tid kunne man se vraget tydeligt og højere oppe var der kun en meter hen til kanten. Efter at have pustet lidt bundet på en pullert helt oppe i stævnen.

Tur ned omkring maskinen og kigge rode lidt over det hele. Fint vindue med rammen af de store men det sad lidt for fast uden værktøj. Tilbage ved bakken en tur rundt inden i den og uden om den.
26/5 Gülskär 27 58 Nitrox 46%, 5,7 l/min. Igen dejligt klart vand og masser at se på. Havde en lille kamp med en god hummer med at få den ud af hullet og da den endelig var ude og klar til at komme med hjem viste det sig at den var fuld af rogn og fik lov til gå. Godt vejr med lidt for vind til at komme længre ud.
26/5 Berggylte skär 31 65 Nitrox 46%, 5,7 l/min. Fint klart vand dog lidt mælket under 22 meter meter. Ikke så mange kammuslinger så der skal nok arbejdes lidt hvis vi alle skal have til forretten. Så mange store blåstak og store bergylter. Lille hummer under sten og også mange troldhummere i alle sprækker og huller. Store nøgensnegle lage æg på klippen. Meget stor hårvarre (næsten pigvarre) på den nordlige side. Kæmpe stime savgylter med store berggylter under og stor stime sej der rundt om dem alle. Man var omgivet af fisk på alle sider.
23/5 Otto S/S 32 42 Nitrox 40%, 5,7 l /min. Dejlig aften uden meget vind og strøm. 13 mand afsted. Vandet rimeligt klart men noget mælket på vraget, omkring 2-4 meters sigt. Hele vraget rundt masser af kryb, stenbider, buskhoveder overalt og en fin torsk på 5-6 kilo var flyttet ind i den tomme lejlighed.
20/5 Hugo Fritz Stinnes 43 38 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Samme som første dyk bare ca. 1 meter mere klart vand og en tur frem til stævnen. Computer lavede lidt ballade da den skiftede til 2. blanding på bunden så tog lidt ekstra deko da 28 minutter på bunden kun gav 4 minutters deko og det lød ikke rigtigt.
20/5 Hugo Fritz Stinnes 44 40 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Fin sigt hen over vraget men under 42 meter ikke mere end 3 meters sigt. Bundet i bagbordsside fortil på broen, tog lidt tid at finde ud af det. Fangede fin torsk der blev sluppet løs igen.
19/5 Otto S/S 32 59 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Dejligt vejr, solen kom frem da vi sejlede ud af havnen, næsten ingen vind og kun svag strøm i overfladen. Lidt kraftigere strøm på vraget. Skulle bruge en torsk på 3-4 kilo og den var på krogen (5-6 kilo) efter ca. 5 minutter i vandet. Ellers masser at se på i det klare vand med omkring meters sigt. Flere torsk og nogle sej, buskhoveder og nøgensnegle, kæmpe store isinger og rødtunger på bunden. Meget sand og mudder er fjernet af strømmen siden sidst. 51 minutter på bunden og så op i det lidt varmere vand til en smule deko.
18/5 Robert S/S 40 34 Nitrox 40%, 5,7 l/min. En hygge tur ned omkring skruen hvor der stod lidt småtorsk og et par rødtunger. På vejen op af siden en meget stor og meget tyk rødtunge. Meget fint dyk.
18/5 Robert S/S 42 41 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Dejligt vejr og ingen strøm. Bundet på på bagerste bådstativ i styrbordsside. Ret uklart vand omkring bundtovet men ellers omkring 2-3 meters sigt. Rundt på bunden omkring stævnen og tage lidt billeder. Mange fine motiver og masser af liv. Så det normale liv for en Robert tur. Ca. 7 grader på bunden og 12 i overfladen.
29/4 Anders Martin 19 50 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Også her meget klart vand med omkring 10 meters sigt. Mange kunne uden problemer se solen i overfladen når man lå på bunden. Mange fisk der lå og trykkede og en stime halvstore sej der var på rov.
29/4 Frederiksholm 23 51 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Meget klart vand selvom der havde været flere på vraget. Over 10 meters sigt de fleste steder. Mange fine ting dog ikke store fisk og havkatte. Mange søhøner og søfjer ud over bunden.
28/4 Mir´s Vrag 27 36 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Mange fisk på vraget men de ligger så langt inden i vraget så de fleste ikke er til at nå. Blandt andet en stor lange på over en meter der hele tiden lå med røven til. Ellers fin sigt med over 6 meters sigt over det hele, en svag strøm hen over vraget holdte vandet klart hele tiden. Hummer, berggylter, havkatte, torsk, sej, lange, glyser overalt på vraget. Lidt kort dyk da kalken brændte igennem til sidst,
28/4 Eisfish S/S 32 52 Nitrox 41% 5,7 l/min. Skulle have været en tur på kronprinsen men der stod en dum modsø. Fint klart vand med 5-7 meters sigt og masser af kryb på den. Inden ved siden af kedlen stod nogle gode torsk og trykkede sig. De var svære at komme på skudhold af da hullerne indtil dem ikke var så store. Det lykkes god at få ramt på de 3 store.
22/4 Robert S/S 38 41 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Denne gang med kamera og en ide om endelig at få nogle gode billeder af glyserne. De var dog lige pludselig meget sky og ikke til at komme i nærheden af. Ellers nogenlunde det samme liv som på første dyk. Tog en del billeder af smålivet i stedet for. Igen meget uklart omkring bundtovet ved tilbagekomsten. Efter dykket var vejret blevet noget mere råt så vi fik lidt vand på vejen ind.
22/4 Robert S/S 40 37 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Fint ogklart med næsten 4 meters sigt på vraget, næsten ingen strøm og lys nok til at se uden lygte. Bandt på næst bagerste pullert i bagbordsside. Først ned omkring skruen og så frem på vraget hvor der var mange rejer, nøgensnegle, glyser osv. Ude ved stævnen skulle man lige vænne sig til nye fiks punkter. Tilbage henover vraget igennem en stor stime glyser der kom helt tæt på. Tilbage ved bundtovet var de næste hold kommet ned så der var blevet meget mudderet op ude i agten
15/4 Mirs vrag 26 52 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Rimelig sigt de steder hvor der ikke havde været nogle omkring 3 meters sigt. Mange fisk oså store men og der var ikke store huller at til at få dem ud. Det blev kun en en enkelt god torsk. Ellers mange fine torsk og kæmpe lange og en fin hummer. Også nogle berggylter og glyser.
15/4 Eisfish S/S 32 44 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Fint dyk med rimelig sigt men ingen fisk af betydning.
13/4 Otto S/S 31 61 Nitrox 44%, 5,7 l/min. Fint lille aftendyk en smule mere sø end lovet og en smule mere strøm end lovet. 2-3 meter sigt med en smule strøm hen over vraget. Noget fine torsk lidt langt inde så man skulle ligge noget på lur for at komme på skudhold.
1/2 Ceylon 19 24 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Næsten 2 meters sigt men meget grumset. Rundet om vraget hvor der var mange nøgensnegle overalt, også en fin hårvarre sad på det grønne kobber. Vandet ved at være koldt ca. 4-5 grader på bunden.
1/2 Robert S/S 34 23 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Denne gang lå dræget noget bedre men vandet meget mørkt og meget uklart højst ½ meter sigt. Bandt på en af redningsbåds holderne i bagbordsside og tog så en stille tur omkring de 2 overbygninger og lidt over på styrbordside. Man skulle holde tungen lige i munden for at finde rundt. Så lidt rejer og andet små kravl men ting længere væk end 30 cm kunne ikke ses rigtigt. Instrumenter var meget sværere at aflæse.
1/2 Robert S/S 37 13 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Nede for at binde på men på bunden kun mudder og meget dårlig sigt så der var ingen chance for at finde vraget. Strøm i overfladen og ned til 3-4 meter stille på bunden.
6/1 Robert S/S 39 56 Nitrox 41%, 5,7 l/min. Fint vejr ikke meget vind for en gangs skyld og ingen strøm. Ned for at binde og turen ned uden problemer dog ligger dræget ikke på vraget. Efter lidt søgen endelig noget kendt fiskenet på bunden og vraget dukkede op lige efter. Bundet på i bagside bagtil i en jomfru. Fin sigt omkring 3-4 meter og først fremad mod stævnen, utroligt mange store rejer og busknøgensnegle. Fremme ved stævnen gik en del tid med at snige sig ind på nogle sabellaer. Tilbage langs styrbordside og op. Langt dyk uden at komme vraget rundt. Vandet 10-12 grader på bunden og 6-7 grader i overfladen.