Logbog for 2004

Dato

Sted Dybde Tid Note
31. Dec Robert S/S 37 30 Skønt vejr næsten ingen vind og rimelig temperatur. Ingen batteri på computer. Vandet klart ned til ca. 10 meter derefter mere og mere uklart. Omkring 2 meters sigt på vraget. Bundet på i styrbordsside lige bag broen. En smule strøm herover vraget. Kun småting at se på, flere nøgensnegle og store rejer. Først ned om agten og frem langs bagbordsside til overdækningen og frem stævnen langs masten. Tilbage til bundtover langs styrbordsside. Bundet af op til lidt deko helt uden strøm så man stort set kunne ligge og fylde uden at røre sig ved siden af tovet. Op til varm solbærsaft med rom og en stille sejltur hjem. Fint for årets sidste dyk.
27. Dec Nordborg 30 43 Skulle have været på Robert men der var ikke mere end 50 meters sigt på sundet den dag. Lage til ved den nye bro ved camping pladsen og dykkede derfra. Koldt med rim tåge omkring minus 3 grader men ingen vind. Vandet klart med ca. 10 meters sigt ned til ca. 15 meter derefter aftagende sigt med kun omkring en meter på 30 meter. Mange smådyr i flotte farver og nogle enkelte isinger på det dybe. Vandet ca. 5 grader ned til 15-20 meter noget varmere længere nede, 10-11 på bunden. Flotte store sten med flot bevoksning på revet.
26. Dec Otto S/S 32 35 Dejligt vejr med sol, let frost og ingen vind. En smule nordgående strøm i overfladen ned til ca. 3-4 meter ellers ingen strøm. Vandet klart ned til 20 meter og under kun ca. 2 meters sigt. 12 grader på bunde og 5 i overfladen. Ingen store torsk de små der var der duede ikke til nytårs torsk Stor berggylt lige ved bundtovet, flotte farver. 27 minutter på bunden og op til lidt køligt deko og kakao med rom.
19. Dec Burresø 6,5 20 Juledyks forberedelses. Lidt rundt ude på stenrevet som ligger lidt rundt omkring. Ca. 2-3 meters sigt. og ret lyst. Noget blød bund hvor der ikke er sten, eneste liv var muslinger. Dykkede ud lige ved siden af en skarv som fik ret travlt.
18. Dec Kronborg 28 55 Test af foto, desværre stadig problemer med blitz og TTL når det bliver koldt. Fint klart vand ned til ca. 10-12 meter under der kun 2-4 meters sigt. Ikke meget liv men lidt yngle og andre småfisk var da der. Billeder af diverse, lidt problemer til sidst da batterierne var ved at være tomme.
12. Dec Helsingør, Twin 16 25 Elevdyk. CMAS* dybde/båddyk. Først i vandet så vandet var klart med over 10 meters sigt også inde ved PADI vraget. Dumpet på 16 meter fra Havgassen derfra ind til vraget og rundt på skåningen. Ikke meget nyt der og kun en enkelt fladfisk af format.
11. Dec Skovsø 2 10 Rekonosering i skovsø for jule dykket. Desværre var søen ikke dyb nok til afvikling af  juledykket. Vandet ikke særligt klart med max en meters sigt og ganske mørkt når man ikke havde lygte med.
21. Nov Humlebæk 3 23 Elevdyk, første dyk gik fint, vandet rimeligt klart og meget lys fra den skyfrie himmel. Fint tang og en del yngl.
8. Nov Lahami Syd 26 65 Noget mere lys så meget flotte koraller i sol lyset. Mange forskellige smådyr som nøgensnegle og krebsdyr rundt omkring. Et par muræner, en meget stor som var ude og svømme. Ingen stenfisk som jeg kunne finde selv om der ellers godt kunne se ud som et sted for dem.
8. Nov Lahami Nord 36 61 Noget overskyet så ikke så meget lys på siden. Først langs siden ned mod plautoet og ud på kanten af det for at kigge efter hajer uden held. På plautoet flere smådyr men ikke noget særligt. En lille hvidtippet revhaj lige til sidst på det lave.
7. Nov   20 61 Natdyk. Samme som sidst bare lidt flere Spanske Dansere og ingen blæksprutter. Igen et fint natdyk.
7. Nov Fem toppe 25 61 Blev smidt lidt forkert i vandet og ikke på selv revet som vi skulle, det blev imellem først top og revet i stedet for. Lidt kedeligt i starten men senere meget godt med mange små fisk der blev jagtet af nogle makreller. Ellers ikke så meget nyt under solen.
7. Nov Maksour 37 62 Resten af revet ned langs siden. Samme som sidste del af første dyk.
7. Nov Maksour 56 56 Nordenden af revet og frem langs østsiden. Først ned i en lille revne og igennem den. Selve revnen lå imellem 35 og 55 meters dybde. Meget flot selv om man fik turen 2 gange pga. af lidt misforståelser under briefingen. Kim havde lidt problemer med at komme igennem den lille revne så man han måtte køre den anden vej. Oppe på plautoet en flot stor skildpadde som lå og spiste lidt koraller. Ned langs siden flotte koraller og masser af små fisk. Længere ned nogle halvstore hundhovede tun.
6. Nov Husrev 18 46 Natdyk. Husrevet, de første 10 minutter rimeligt kedeligt men resten udmærket med Spansk danser, rejer, languster, krabber, vandrende buske og alt muligt andet man ser på natdyk. Det gør vi lige om igen i morgen.
6. Nov   40 61 Stille og roligt dyk væk fra de andre, Masser af små dyr på det lave og muræner, koralbass på det dybe. Store stimer af af glasfisk imellem nogle flotte blød koraller.
6. Nov   20 62 Rundt i nogle åbne grotter meget flot lys og i det mørke nogle glasfisk. Ude omkring revet en stor Napolionsfisk som kom tæt på flere gange. Mange stimer med fisk rundt omkring.
6. Nov H. Selimah 30 61 Rundt om nogle knolde, meget klart vand og ingen bølger på vandet.
5. Nov Elpinestone vestside og sydplauto 46 75 I starten på det dybe lidt store tun derefter med strømmen ude i det blå hvor man kunne se de andre inde ved revet helt klart på trods af afstanden. Mange flotte koraller og fisk. Nede ved sydplautoet havde vi over 30 minutter til at se på hajer. "Sheriffen" var vist lidt træt og kold til sidst og ville meget gerne op.
5. Nov Elpinestone Nord og østside 46 63 Først ned på det dybe plauto men ikke ud over det da "John" ikke kunne følge med derud. Lidt modstrøm så man skulle hele tiden svømme. Derefter drev vi bare med strømmen ned til sydplautoet hvor vi kiggede efter hajer i ca. 10 minutter, der var ikke så mange som sidst men vi så da 4-5 stykker. Der var for mange dykkere i vandet til man for alvor kunne slappe af. Fint dyk med mange fisk. Store makreller ude i det blå.
4. Nov Husrev Nord 31 45 Natdyk, ikke meget at skrive hjem om, lidt muræner og pindsvinefisk var højdepunkterne.
4. Nov Elpinestone 58 50 Først ned under revet og ned til buen og igennem, en lille revhej lå og sov dernede, den blev vækket men der var ikke meget gang i den. Efter det stor slået syn af buen op på lidt lavere vand og at gasse af. Oppe på plautoet kom de små oceanic whitetips meget tæt forbi nogle gange, under 1½ meter fra os. Det er et meget flot dyr når den sådan roligt basker forbi med sit følge af pilotfisk. Den ene af dem havde nogle meget små pilotfisk der svømmede ca. 5 cm foran munden på den.
4. Nov Elpinestone nord og østside 44 65 Dumpet uden over nordplatuet, ikke meget strøm som der plejer så det var rimeligt nemt at komme ud for enden og kigge efter hajer. En grå revhaj på vejen derud og en oceanic whitetip på vejen tilbage. Så var det bare at sætte sig i lænestolen og se livet passer forbi. Halvvejs ned af østsiden kom der igen en oceanic whitetip forbi ret tæt men desværre var der nogle der skulle svømme imod den så den blev bange og forsvandt. Ellers masser af fisk på østsiden, muræner, bigeye, egernfisk, trompetfisk, diverse flade op højkant osv. Over syd plautoet var der tre oceanic whitetip omkring os, en kom helt tæt på. Fint dyk selvom man skulle op kl. 0500.
3. Nov Husrev Syd 31 46 Ved at blive mørkt og ingen lygte med, måtte klare mig med Kims lygte. Fint dyk dog ikke så flot som nordenden af revet. Også her mange fisk men noget mørkt så man skulle vente på der kom nogle forbi med lys for at kunne se forskel på dem.
3. Nov Husrev Nord 47 63 Sejlet et godt stykke nord på og svømmede hjem derfra. Noget mere klart vand derude hvor der var et dropoff fra ca. 20 meter og ned til 50-55 meter hvorefter bunden skrånede jævnt nedad. Mange forskellige trigger fisk og en skildpadde på vejen hjem. Kan nemt klare et par dyk til derude.
3. Nov Husrev 29 45 Check dyk. Lidt for lidt bly på sikkert pga. af aluflaske. Noget uklart i starten men lidt rimeligt fint og det bliver sikkert godt som nat dyk. Mange fisk blandt andet en flot stime barracudaer. Ellers var dykket præget af for lidt bly på vejen tilbage. 8-9 kilo på næste dyk.
31. Okt Otto S/S 32 45 Nitrox 44%, 5,7 l/min. En lille knob strøm i overfladen ned til 7-8 meter ikke noget strøm på bunden. Vandet på bunden rimeligt klart med ca. 3-4 meters sigt og dejligt varmt vand omkring 15 grader. Diverse forskellige fisk men ingen nøgensnegle eller rejer. Et par gode torsk og nogle rødtunger af de spiselige. Efter 40 minutter på bunden op i det lidt koldere vand i overfladen. Rart at komme i gang igen, udstyret har vist aldrig før haft så lang pause før.
7. Sep Kronborg 13 54 Stille og roligt dyk rundt på skrænten, fint vand med rimeligt sigt og en smule strøm. Ikke så mange flade men så nogle skrubber, torsk, tangnåle, snipper, ål, ålekvabbe, berggylter, havkarrusser.
5. Sep Ukendt (Else?) 28 45 Nitrox 38%, 5,7 l/min. Stor bræddebunke og en del "hele" stykker. Utroligt mange store torsk lå og puttede sig under vraget. Mindre motor og anker eneste rigtige metal på vraget. Ikke meget net og klart vand med omkring 8-10 meters sigt.
5. Sep Flakvraget ~50 25 Nitrox 38%, 5,7 l/min. Ned for at identificere vraget. Noget mørkt og ikke så klart vand, max 4 meters sigt og en del strøm på langs af vraget. Lille skib max 20 meter langt uden bagende som lå spredt på bunden. Sikkert fiskerbåd eller lille lastskib med en mast. Ingen overbygninger eller andet på vraget. Ankre på stævn og nyere spil. Max 50-70 år gammel.
4. Sep Hven, syd for camping 16 60 Fiske tur i klart vand omkring 10 meters sigt ned til omkring 12 meter under noget mindre sigt. 17 gode flade, ingen lange.
3. Sep M 403 36 60 Nitrox 39%, 5,7 l/min. Fin sigt lige over vraget og et par meter under kanten. Nogle havde nappet de tallerkener jeg så sidst. Mange rødtunger på vraget, nogle få store torsk og en kæmpe lange under styrehuset.
3. Sep Valkyra 35 41 Nitrox 39%, 5,7 l/min. Også uklart vand her men 2 meters sigt hvor det var bedst. Mange net og mange torsk. Havkat i net skåret fri under stor modstand. Meget sammenfaldet foran ellers skroget nogle lunde intakt. Ingen overbygning og 3 cyl. Motor stikker frem midtskibs. Stor rødspætte på bunden ved siden af vraget.
3. Sep Gerda 28 12 Nitrox 39%, 5,7 l/min. Klart vand ned til 20 meter derefter meget mælket og under en meters sigt nede på vraget. Stor bunke kantsten med krabber imellem og nogle gode store torsk. Bandt på sten som skulle med op.
2. Sep Ukendt 38 32 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Nede og finde lidt flasker blandt andet en øl flaske med prop og indhold. Flotte store rorbeslag ligger fint på bunden. Mange store torsk og langer under vraget ved kobberforhudningen. Også en enkelt havkat i den ende af vraget.

Vraget er fra imellem 1850 og 1900 ca. 30-40 meter langt og der er ikke meget tilbage af træet.
2. Sep Ukendt 38 47 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Ukendt vrag som der ikke har været dykket på før, ikke højere end 1-2 meter over bunden. Mange ting og sager spredt over alt. 2 meget store ankrer og kæde i store bunker. Fandt fin krukke og fangede en stor torsk med hånden. 2-4 meter sigt på bunden. Så plettet kutling, flere havkatte, torsk og langer.
31. Aug Otto S/S 31 51 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Bundet på bagtil i styrbordsside, straks ned for at fiske lidt og gik hurtigt i blodrus. 4 gode torsk og 2 fine rødtunger blev det til. Masser af rødtunger under vraget lige så langt inde så man ikke kunne nå dem. En sted en meget stor en som flygtede da jeg prøvede at nå den, det afslørede at der lå 2 stk nedenunder den. En smule strøm på vraget var en stor fordel da alt mudderet efter man havde skudt en torsk hurtigt forsvandt.
31. Aug Otto S/S 30 9 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Nede for at binde på men ingen vrag. Fint stenrev sikkert det der ligger lige bag vraget men ikke tæt nok på til at kunne finde det. Dog lå der en fin kniv og et blybælte som kom med op.
22. Aug Kronborg 17 70 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Fint vand og ikke meget strøm, mange fisk blandt andet hornfisk og fjæsinger ellers det normale. Ud langs skrænten og op forbi fiskenettet og tilbage igen på det lave vand. 5 flade blandt anden en stor sletvarre.
17. Aug Otto S/S 31 40 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Fint vejr på trods af et skybrud på vejen derop. En smule sydgående strøm ned til ca. 10 meter. Meget klart vand ned til vraget og lidt dårligere på vraget omkring 5 meget. Man kunne se vraget fra omkring 15 meters dybde. Store torsk under vraget og nogle buskhoveder rundt omring. Foto af diverse på vraget med digital.
15. Aug Kronborg hullet 19 47 Fralandsvind og ikke meget strøm. Klart vand med omkring 10.12 meters sigt hvor det var bedst. Først ud til skrænten og så ud langs den i ca. 30 minutter og fiske lidt flade. Det blev en hele samling, rødtunge, sletvarre, rødspætter, og skrubber. Så også en skarv der hang i en fiskesnøre lidt over bunden. På vejen tilbage en stor ål men vi havde begge på det tidspunkt fået sikret harpunen så den kunne grine af os.
14. Aug Otto S/S 30 30 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Noget mere klart vand og en smule strøm på vraget. Først lige ned og se efter torsk, 2 stk. lå under vraget men ville ikke fotograferes. Rundt på hele vraget og tage billeder af diverse rødtunger og nøgensnegle. Grimt net lagt på tværs af vraget lige før stævnen.
14. Aug Polaris 28 40 40%, 5,7 l/min. Dejligt vejr og ikke vind eller strøm. Bundet på i stævnen men ikke meget sigt, højst 2 meter. Ned langs lastrummene til agten, meget net og liner overalt. Mange store ulke og en del mindre torsk. Blitz virkede ikke så det blev ikke til mange billeder. Fandt et par hummere i noget tabt net men havde ingen kniv med til at skære dem fri. Tilbage til bundtovet og op med kamera og ned med en kniv. Den ene hummer blev skåret fri før alt sigt forsvandt pga. af nogle der skulle befri et tabt anker. Hummeren blev oppe på båden befriet for resterne af nettet og sat ud.
10. Aug Emil Rezlaff 30 40 Skulle have været på Otto men da vi kom derud lå der nogle og dykkede så vi brugte deres bundtov til at komme nedad. Men Emil er heller ikke dårlig. Omkring 4 meters sigt på bunden og en knobs strøm i overfladen ned til 7-8 meter. Bundet på midtskibs bagtil. Lidt rundt på den for lige at finde ud af hvor man var og får hovedet til at acceptere at det ikke var Otto. Ned på bunden for at kigge efter rødtunger men der var ingen. Men der var tre store torsk der lå og kiggede ud på os. Tilbage for at binde af men knuden have forknebet sig. Op for at bede dem binde båden af og hente en harpun til eventuelt selvforsvar. Bundet af og trukket op til ca. 16 meter.
9. Aug Hven Prammen 28 50 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Havblik, sol og ca. 27 grader i luften. En del alger i vandet pga. af den meget sol så sigten var ikke så god omkring 3-4 meter hvor den var bedst. Først hen og hente torsken som lige kunne ses i det uklare vand. Efter at have fået den på plads i nettet (omkring 7 kilo) vraget rundt oppe og nede flere gange. Mange kammuslinger på vraget de fleste ikke så store.
31. Juni Eisfish 30 34 Nitrox 44%, 5,7 l/min. Klart vand lige ned til vraget ikke mere end et par meters sigt på vraget. Mange problemer med udstyr det kan ikke tåle at ikke blive brugt. En stor torsk og en havkat.
31. Juni Odinn 38 57 Nitrox 44%, 5,7 l/min. Klart vand ned til ca. 35 meter så broen og stævnen stod helt klart resten meget uklart. Bundet på bagtil i bagbordsside. Mange småtorsk på vraget og en del store som desværre så mig før jeg så dem. 2 stk. småtorsk kom med op. Næste 40 minutter på bunden. Mange brandmænd på deko. Fantastisk vejr næsten ingen vind og masser af sol.
30. Juni Hven 15 52 Fisketur i perfekt vejr, havblik og blå himmel. Mange flade på dybder imellem 5,5 og 7,5 meter de var dog meget sky og ikke til at komme i nærheden af med kort håndspyd. Det blev dog til 6 rimelige skrubber.
4. Juni Emil Rezlaff S/S 31 35 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Stort samme som første dyk bare lidt kortere tid på bunden.
4. Juni Emil Rezlaff S/S 33 46 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Lidt vind, lidt regn, noget sol og en smule strøm i overfladen. Fint klart vand på toppen af vraget omkring 6-7 meters sigt, under 25 meter mere uklart med omkring 3-4 meters sigt. Bundet på i bagbordsside bag til. Først rundt om stævnen derefter tilbage til agten på kryds og tværs. Ude på bunden i styrbordsside nogle større torsk og og en pæn lange ellers ikke mange fisk på vraget. Meget stille vand omkring vraget.
2. Juni Wargöen 30 45 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Dejlig aften uden vind og strøm. Klart vand med 3-5 meters sigt på vraget. Vraget rundt flere gange for at få det hele med. Alt var som der plejer, meget dyreliv på vraget med blandt mange nøgnesnegle, rejer, torsk, diverse flade og en hårvarre. Oppe på et af spillende en flot stenbider på æg. På bunden omkring vraget masse af molboøsters og en del kammuslinger, lidt rødspætter og nogle skærisinger.
27. Juni Emil Rezlaff S/S 30 35 Nitrox 48%, 5,7 l/min. Ingen strøm i overfladen og noget på bunden, dårlig sigt omkring 2 meter. Bundet på i styrbordsside bagtil ude på sandet. Først op på vraget og ud omkring stævnen og lidt rundt omkring. Ikke meget liv på vraget.
27. Juni Otto S/S 32 40 Nitrox 48%, 5,7 l/min. Fint vejr og ingen strøm i overfladen. Bundet på i bagbordsside bag broen. En smule strøm hen over vraget og ca. 3-4 meters sigt. Vraget rundt et par gange både på vraget og over det. Ikke så mange fisk dog var den efterhånden halvstore lange på plads og et par gode rødspætter. Lidt nøgnesnegle, rejer og nogle buskhoveder.
22. Juni Wargöen 29 38 Aftendyk, lidt modvind ud og en smule strøm de første 6 meter. Klart vand ned til ca. 18 meter derefter ikke meget sigt højest 2 meter hvor den var bedst. Bundet på ca. 7 meter fra stævnen på et spil. Under en meters sigt lige omkring bundtovet. Først ned omkring bagenden ad bagbordsside og frem langs styrbordsside til bundtovet. Sidste ned omkring stævnen og på tværs af vraget. Op til lidt deko (makkers) og til en værre larm oppe fra båden. Efter at hørt at holdet før os var drevet væk i strømmen og båden ikke kunne startes, ned og binde af. Vel oppe i båden igen kom de flinke mænd fra den svenske kystvagt med de afdrevende, de tilbød også at trække os ind men båden blev startet igen. Som tak for hjælpen lovet vi at vi nok skulle lade dem få 2-2 i fodbolds EM.
21. Juni Robert S/S 39 33 Nitrox 42%, 5,7 l/min. En smule strøm i overfladen og lidt mere klart på bunden. Først ned omkring skruen hvor der sad en stor nøgensnegl og lagde æg. (tråd med midterskilning) Frem langs styrbordsside til motorrummet videre frem midt på skibet til styremaskinen og tilbage langs bagbordsside. Lidt rundt på agterdækket og kigge på kammuslinger og rejer.
21. Juni Robert S/S 40 38 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Lidt vind og noget sol, aften dyk. Ingen strøm og klart vand ned til ca. 25 meter, derefter ca. 3-4 meters sigt, men rimeligt lyst. Bundet på i bagbordsside bagtil på pullerten. Frem til stævnen sammen med en masse glyser og nogle små torsk. Store fin trådnøgensnegle mange steder. Tilbage hen over vraget og styrbord omkring broen tilbage til bundtovet. Ned om skruen og hen til masten.
15. Juni Kronborg hullet 22 34 Aften dyk med en lille kuling fra vest, helt i læ i bugten. Ingen strøm og varmt vand (første gang i våddragt i år). Ud om pynten langs skrænten i svag medstrøm. Mange skrubber og en enkelt stor rødtunge. Nogle store ål på det lidt lavere. Tilbage med strøms lige over springlaget.
13. Juni Cementprammen 26 41 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Noget strøm i overfladen og knapt så klart vand på bunden. Fint dyk mange nøgensnegle og en stor doride. Også her en stor rød stenbider og nogle småfisk. Efter at have bundet PIs båd af en runde mere og derefter bundet vores eget tov af og en tur ud over bunden. Cementprammen er helt klart fra samme sted som Hvenprammen og muligvis også "hotellet" Det er ikke en pram men en konstruktion af en art.
13. Juni Landgangsbåden 32 45 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Dejligt vejr ikke meget vind og klar sol heller ikke noget strøm hverken i overflade eller på bunden. Rimelig sigt på vraget omkring 3-4 meter, masser af dyreliv på vraget bare ikke så mange fisk. En enkelt flot orange stenbider midt på vraget, ellers masse af meget store søanemoner, hydroider, nøgensnegle (tråd og busknøgensnegle) kammuslinger, pyntekrabber osv. Ikke klart nok til at se ind under vraget for at finde ud af om der er 2 eller 3 skruer på det. Anemone fik en konksnegl, den blev glad det gjorde sneglen ikke, utroligt som den kunne sprælle.
3. Juni Robert S/S 39 34 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Først frem til stævnen og kigge lidt mere på livet der. På vejen tilbage masser af glyser på vejen tilbage. Sortvels lige under broen. Rundt på agten og kigge på små dyr flere havedderkopper på siden. Bundet af og trukket lidt op pga. der ingen dræg var.
3. Juni Robert S/S 40 55 Nitrox 45% 5,7 l/min. Ca. 5 meters sigt og mange små fisk på vraget. Hele vraget rundt både på top og bund. Utroligt mange rørorm på nettet på stævnen, blandt dem flere store rejer og nøgensnegle. Nede og rode lidt i mudderet uden at finde andet end skår. Halvstor torsk ved stævnen og ude over bunden står nettene stadig et par meter op i en søjle.
3. Juni Robert S/S 35 6 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Defekt på en modlunge? Op igen og skille og samle.
22. Maj Berggylteskär 32 40 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Ude på yder skæret og hente kammuslinger til festmiddagen. Det blev til ca. 50 stk.
22. Maj Amasis S/S 44 45 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Lidt mere sø og ikke så klart vand som sidst . Hurtigt nede og tilbage til bagenden. Vandet for uklart til at kunne se hele styre maskinen på en gang. Stille tilbage til broen og lidt rundt på den. Zigzag frem over skibet næsten frem til stævnen og tilbage langs styrbordsside til bundtovet. Så lidt torsk, lubber og rødtunger.
21. Maj Skår 45 45 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Fint dyk fra klippen og over til slæbestedet. Fine jomfruhummere på mudret og en enkelt fløjfisk som vi fik til at vise finne. Flere troldkrabber på klipperne, mange småtorsk i hullerne og et par sortvelse samme sted. Også her en rørgopel også på ca. 30 meters dybde.
21. Maj Gäsaklävan ~50 40 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Nedad klippen og ind under udhænget, flotte klipper og en Troldkrabbe lige under båden på omkring 36 meters dybde. Rørgople ind i hakket på omkring 30 meters dybde. Søanemoner der spiste søpunge.
20. Maj Skår ~50 35 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Uklart vand lige det første eller dejligt klart på det dybe. Ikke så meget på ned over mudret men fra omkring 40 meter masser af jomfruhummere som kunne lokkes op af hullerne og tages op. Hen over mudret og over til klippen og langsomt op over den hvor der var 4-5 store troldkrabber, helt røde og flotte. På klipperne op til ca. 20 meter masser af bægerkoraller, forskellige krabber og fisk. På det lidt lavere mange søpunge og et tyndt lag slam henover.
20. Maj Gulskär 23 57 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Meget grumset vand også på dybden, ikke meget ved det. Nogle troldhummer og diverse.
18. Maj Flatholmen 22 32 Nitrox 40%, 5,7 l/min. Noget kedeligt dyk, meget mudder og kun lidt liv. Kuling fra vest så en noget frisk sejltur.
17. Maj Gülskär 25 55 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Noget blæsende så vi kunne ikke komme så langt ud i skærgården. Meget fint på vest siden, flotte vægge, pænt bevokset. Mange troldhummere, hårvarre og trådsnegle også nogle der lagde æg. To hårvarre lå ved siden af hinanden, hunnen helt fyldt med rogn. Stor nøgensnegl lige ved siden af. Alm. Trådnøgensnegle på klipperne. Mange flotte anemoner og dødningehånd.
17. Maj Amasis 43 55 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Næsten ingen vind, ingen strøm og rigtigt god sigt på vraget, over 10 meter. Meget lyst dernede og hele vraget rundt. Bundet på styrbordsside ca. midt i. Først frem til stævnen og på kryds og tværs til agten hvor den store styre maskine med dobbelt rat sidder. Man kunne nemt set den hele på en gang. Stimer med små sej over vraget (ca. 1-2 kilo) og kæmpe store lubber nede i vraget op til ca. 10 kilo. Ca. 35 minutter på bunden.
16. Maj Gülskär 27 42 Nitrox 48%, 5,7 l/min. Ude over bunden omkring skæret for at finde kammuslinger til suppen. Desværre ikke så mange. Flot lys oppe på det lave igennem tangen med alle fiskene i. Store berggylter, savgylter og havkarrusser.
16. Maj Gäven 26 61 Nitrox 48%, 5,7 l/min. Dejligt vejr og lidt dønninger fra om fredagen. Lidt grumset ned til ca. 10 meter ellers klart vand med 6-7 meters sigt. Mange store berggylter man kunne komme meget tæt på. Meget stor citron nøgensnegl der var ved at lægge æg i flotte gardiner. Mange troldhummere i stenene som var helt fremme.
15. Maj Bergylteskär 27 45 Nitrox 38%, 5,7 l/min. Rimelig sigt 4-5 meter. Ude for at se efter kammuslinger, noget lang svømmetur derud når man ligger på østsiden. Masser af dem, ingen problemer med forretten. Ellers lidt fløjfisk og panserulke og en "stor" edderkop krabbe.
2. Maj Robert S/S 38 34 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Først ind under baggen og kigge lidt mere på glyser, rigtigt mange, flere hundrede omkring en. Tilbage til hækken og ned omkring skruen fin sigt indtil man ko op på toppen hvor et par dykkere øvede sig at mudre mest muligt op, ca. 50 cm sigt. Ud på strøm siden hvor vandet var klart og tilbage til stævnen hvor der ikke havde været nogle "amatører". Rigtigt mange sabellaere og store busk nøgensnegle. Tilbage og binde af og trukket nogle meter op da der var for meget luft i hæve sækken, fik lukket halvdelen ud. 26 minutter på bunden
2. Maj Robert S/S 41 55 Nitrox 42%, 5,7 l/min. Varmt, solskin og havblik, tur i "pølsevognen". Ingen strøm og klart vand med 5-6 meters sigt på vraget. Bundet på lige foran broen i bagbordsside. Først ned langs styrbordssiden til bunden foran stævnen hvor der lå en netpose med en hammer i. Mange glyser i vraget. Fine rejer og nøgensnegle overalt og nogle småtorsk. Stor smørsnegl på toppen af maskinskylightet, mørkebrun og grå. 38 minutter på bunden.
1. Maj Otto S/S 31 52 Nitrox 46%, 5,7 l/min. Lidt blæsende fra øst men ikke ingen bølger, 2-3 knobs strøm fra syd ned til ca. 8 meter. Første bøje blev trukket ned, andet forsøg ved siden af og tredje og sidste lige i øjet. Sigten ca. 4 meter med en del svæv. Bundet på i styrbordsside lige foran bagerste "knæk". Først rundt på vraget for at finde det første dræg. Det lå i bagbordsside lige foran broen. Tilbage til bundtovet med det og rundt på bunden hvor der lå isinger (store) i lag og nogle rødspætter. Flere rødtunger på vraget. Efter 42 minutter på vraget op med første dræg og hænge lidt til "tørre" i strømmen.
23. April Robert S/S 39 23 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Rundt på bagerste del frem til broen. Mange nøgensnegle og nogle store rejer, gennemsigtige så man kunne se de have æg på maven. Bundtovet sad fast i noget snor. 17 minutter på bunden uden deko. Vandet ved at blive varmere i overfladen.
23. April Robert S/S 38 29 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Aftendyk noget gråt men ingen og strøm. Bundet på lige bag bagerste lastrum i bagbordsside. Vandet ikke så klart ca. 3 meters sigt. Hurtig tur frem til stævnen og tilbage igen. Ned omkring skruen og rundt om bagenden. Mange flotte søhøns på bunden ved siden af vraget under masten. 23 minutter på bunden uden deko.
18. April Robert S/S 42 38 Nitrox 43%, l/min. Lidt mere klart vand omkring 5-6 meters sigt. Ned omkring agten og skruen fint og stille dyk. Lidt fisk og rejer på vraget også mange trådnøgensnegle. Fin stime af glyser ved baggen. Tusinde af sabellaer på nettene på stævnen som lydigt klappede sammen når de blev bedt om det. Ned omkring bunden ved stævnen og se efter søhøns uden det store held. Flot oppe omkring stævnen i nettene der.
18. April Robert S/S 37 34 Nitrox 43%, 5,7 l/min. PI var på vraget så vi brugte deres bundtov som var bundet på bagsiden af baggen ved spillet. Rundt om forenden og tilbage til broen. Ned omkring agten og skruen fint og stille dyk, fint klart vand med 4-5 meters sigt. Lidt fisk og rejer på vraget også mange trådnøgensnegle. Fin stime af glyser ved baggen. Tusinde af sabellaer på nettene på stævnen som lydigt klappede sammen når de blev bedt om det.
17. April Robert S/S 37 35 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Først i lille fejl i udstyret da en af modlungerne hoppede af og lukkede luften ud af system. Op og sætte det sammen igen og ned og indhente de andre. Klart vand de fleste steder 5-6 meter men lidt mudret nogle steder. Rundt om bagenden og frem til broen. En del små fisk på vraget men ingen store. Mange nøgensnegle blandt andet nogle små "store frynsesnegle".
17. April Hven ved Nordborg 25 50 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Meget klart vand nogle steder op til 15 meter, som at svømme i et akvarium, ikke mange men nogle enkle flade og en masse yngle. Ude på den anden side at revet et net med en stor kvabso i. Fint dyk, først ud over revet og vest på tilbage over revet og langs kløften tilbage til båden.
12. April Hvem Prammen 26 46 Nitrox ca. 43%, 5,7 l/min. Klart vand på vraget med ca. 5-7 meters sigt, næsten ingen strøm. Bundet på sydlige høje ende. Først op igennem bunden og ind i "lastrummet" og derefter ned på det lave for at se efter fisk. En stor 5-7 kilos torsk stod og gloede ud sammen med nogle rødtunger og en stor sortvels. Mange glyser i den lave ende og ude på bunden lidt skrubber. En meget stor nøgensnegl ca. 10-12 cm lang og 3-4 cm bred, sikkert en Smørsnegl (Archidoris Pseudoargus), i den lave ende på vej op af et hul. Gullig med gæller på bagkroppen og følehorn foran. En del kammuslinger overalt på vraget, mange søhøns også siddende fast på siderne.
12. April Robert S/S 39 38 Nitrox ca. 43%, 5,7 l/min. Første forårs dag på vandet, ingen vind og sol. Ikke meget strøm, en smule på tværs af vraget på toppen. Bundet på midtskibs i styrbords side. Rimeligt klart vand hvor der ikke havde været nogle. Lige ved bundtovet et hold svenskere ved at trække linier på kryds og tværs på vraget. Først ud på forskibet hvor man kan være i fred og kigge på lidt fisk i stimer og de mange nøgensnegle på nettene der. Tilbage over vraget til agten og ned rundt om skruen. Meget mudder på vraget som let bliver hvirvlet op, hvilket der var lidt demonstrationer af.
29. Mar Robert S/S 39 34 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Sommertid og en stille eftermiddag. Næsten ingen vind der lage sig helt imens vi var ude. Ingen strøm i overfladen og kun ganske let strøm på vraget. God sigt med ca. 5 meter overalt på vraget. Mange fisk overalt, rødtunger, torsk og stimer med glyser. Hele vraget rundt og bagenden 2 gange. Et nyt net i forenden lige omkring hvor forreste mast begynder og på selve stævnen. Op til sol over sjælland og fladt vand vand på vejen tilbage til Rungsted.
28. Mar Otto S/S 32 45 Nitrox 43%, 5,7 l/min. Jævn vind fra vest ca. 5 grader og overskyet. Næsten ingen strøm i over fladen mod syd. Pæn sigt med 4-5 meter på vraget og måske en meter mindre på bunden. Vandet 7 grader på bunden. Mange nøgen snegle af forskellige arter. Nogle små torsk, lidt rødtunger og rødspætter. De først buskhoveder var også fremme. Meget fin rød krabbe på et af ankerne. Rundt for sjov og tælle koøjne på vraget, fandt 9, de fleste med glasset slået i stykker. Tørdragt ikke helt tæt endnu.
20. Mar Helsingør, Trykkerdammen 13 32 Testdyk og tørdragten ikke helt tør ved indblæsningsventil. Ikke meget at se på da der ikke var mere end 3-4 meters sigt og en del strøm på kryds og tværs.
6. Mar Otto S/S 30 25 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Fint vejr ikke meget vind og klar sol. Meget strøm i overfladen omkring 2 knob ned til ca. 8-9 meter, derunder ingenting af betydning. Ikke så klart vand på vraget omkring 2-3 meters sigt. Nede omkring bagenden om op på dækket og over broen. Vandet ca. 3 grader i overfladen og 7-8 grader på bunden. Fint dyk bare ikke så mange fisk.
28. Feb "K7" 16 25 Nitrox 45%, 5,7 l/min. For meget strøm på Otto over 3 knob. Omkring 1 knob i overfladen på "K7" Ikke særligt klart vand med omkring 2-3 meters sigt og en smule strøm på bunden. Ikke meget at se på, 2 stenbidere og lidt småfisk. Masser af muslinger. Jernskib fyldt med brosten også nogle store runde kantsten. Vandet koldt ca. 3-4 grader i hele vandsøjlen.
15. Feb Otto S/S 31 35 Nitrox 45%, 5,7 l/min. Tåget og strøm og vind mod hinanden så lidt råt. Noget strøm i overfladen og ned til 7-8 meter ca. 1-1½ knob mod nord. Klart vand i overfladen med 10-15 meters sigt under 15 meter forsvandt sigten til under 2 meter. Bundet på styremaskinen, først ned og kigge efter fisk, kun den lille lange, en stor ising og en god stor rødtunge. Op på vraget igen og frem til masten og tilbage til styremaskinen for at sætte makker af. Frem på stævnen og kigge på de mange nøgnesnegle der. Desværre er sigten mange gang dårlig på bunden på denne årstid.
8. Feb Otto S/S 31 42 Nitrox 45%, 5,7 l /min. Næsten ingen vind eller strøm. Bundet på i bagbordsside lige foran broen. Ikke så klart vand kun 2-3 meters sigt. Først ned for at se efter lidt torsk men ingen var store nok til at komme med hjem. En stor så langt inden under vraget at man kun svagt kunne se halen på den. Rundt om bagenden imellem skrue og ror en stor rødspætte som var lidt mere vågen end jeg var. Op langs kanten op til stævnen hvor der var masser af nøgensnegle af forskellige slags. Tilbage mod akten for at se om der skulle være kommet en fisk men nej. Frigjorde et dræg med line og 15 meter kæde så det kunne komme med op. Thomas kom heldigvis forbi med en hævesæk da det vejede over 30 kg. Fint dyk men desværre ingen mad.
18. Jan Kronborg 27 45 Nitrox 45%, 5,7 l/min. En smule strøm og lidt fladfisk hist og her, klart vand (og koldt) ned til ca. 7 meter derefter kun 2-3 meters sigt. Vandet ca. 2 grader i overfladen og 8 på bunden.