Logbog for 1999

Dato

Sted Dybde Tid Note
29. Dec 99 Hven Prammen 27 32 Efter en måneds blæsevejr er det godt at komme i vandet igen. Ikke meget nyt på vraget og ingen nytårs torsk. Vandet var ikke så klart kun 1-2 meter og cirka 3 grader varmt.
29. Nov 99 Marsa Mubarak 22 58 Makro 100 asa, Thomas gik op med det samme pga. øre. Bådens ene anker line sprang lige da jeg var over den. Mange dragefisk og masser af andre fisk.
28. Nov 99 Shaab Shuma 17 72 Natdyk, Makro 100 asa. Dårlig luft i flaske (oliesmag). Drage fisk, papegøjefisk, skorpionfisk, og spansk nøgendanser.
28. Nov 99 Shaab Shuma (nord) 36 81 Masser af fisk af alle arter og nogle små gennemsigtige rejer i en bord koral. På vejen hjem kom vi forbi et stort ror og nogle vrag dele. Under nogle plader var en kæmpe stime glasfisk.
28. Nov 99 Shaab Shuma (syd) 42 66 100 asa zoom, desværre var der rimeligt dårligt sigt, kun 10-20 meter så billederne blev nok lidt grumset. Masser af fisk, store stimer af gedefisk, rødbars og til sidst på dykket en skildpadde.
27. Nov 99 Abu Dabbab 26 68 Natdyk, foto 100 asa 50 mm. Makro stor spansk nøgendanser med små rejer ombord. Ellers masser af sovende papegøjefisk, pudse rejer, små nøgensnegle, dragefisk, flagermusfisk, og en lille blæksprutte. På vejen op kom en mellem stor tun forbi.
27. Nov 99 Abu Dabbab 23 47 Foto med fiskeøje og 400 asa film mange billeder i modlys med blitz fra siden. Mange dragefisk, skorpionfisk, og en enkel "rødehavsfisk" Flot lys.
27. Nov 99 Shaab Marsa Alam 19 69 Lille lavt koral rev normalt brugt til natdyk men det eneste sted vi kunne dykke i blæsten, mange fisk blandt andet krokodille fisk og napolionsfisk. Til sidst på dykket så vi en stor muræne der havde plads hos pudsefiskene, den blev renset helt om i ganen. Billeder uden blitz, zoom og 400 asa film
26. Nov 99 Erg Samadai 42 57 Først ud til dropout og ned og svømme med strømmen på vej op til hullerne var der en stor muræne som vi prøvede at få ud af hullet men den var lidt genert. Svømmede rundt i hulerne i ca. 15 minutter
26. Nov 99 Radir El Barr 26 69 Koral have på sandbund, 200 asa med zoom ikke meget nyt men masse af billeder af de små fisk i korallerne. Lidt uklart vand oppe omkring revet pga. vinden.
25. Nov 99 Wadi Gimal 9 63 Natdyk, 100 asa makro, stor blæksprutte, masser af små blæksprutter, nogle små nøgensnegle, en stor skildpadde. Stor dragefisk fik sig lige en mellem måltid som den lige skulle bruge lidt tid til af tygge på. På turen tilbage en stor muræne på et par meter i en hule. Mange fisk fik vi vækket med vores lygter
25. Nov 99 Shaab Sharm 37 60 Meget strøm ude ved pynten man kunne kun lige svømme imod det og vi opgav at komme helt om hjørnet. Ellers meget fint dropoff til ca. 90 meter. Foto med zoom og 400 asa film. Masser af småfisk og nogle store oppe på det lave. Fint lys på korallerne.
25. Nov 99 Erg Samadai 42 73 Foto 100 asa makro, De så en skilpadde, gode billeder af fanefisk og den røde søanemone efter at vi havde været rundt på de små koral rev var vi en tur rundt i en grotte. Også billeder af muræne lige under båden.
24. Nov 99 Shaab Samadei 18 72 Nat dyk, 100 asa makro ikke meget at tage billeder af da vi fik lavet en lille fejl navigation kom ud på indersiden af revet. Efter et par gange i overfladen måtte vi snyde og bruge kompas.
24. Nov 99 Shaab Samadei 40 76 Krokodille fisk, masser af muræner, foto med 100 asa og zoom linse masser af koral toppe med mange fisk omkring. Først ud over kanten og derefter langsomt op til de små koraltoppe.
24. Nov 99 Abu Dabbab 2 15 69 Første dyk og efter ca. 4 minutter så vi en hvidtippede revhaj, masser af koraler og blå plettet rokke. Sidste på dykket var vi inden i en lille grotte under revet. Foto 200 asa zoom
7. Nov 99 Robert S/S 39 40 Vandet var blevet lidt mere uklart og noget mere mørkt, men så hjælper det jo meget med en lygte. Fandt et lille koøje mage til det sidste nede på bunden. Masser af de brune nøgensnegle sammen med kammuslinger på nettene. På spillet lige foran broen sad igen en stor trodkrabbe, meget rød og flot.
7. Nov 99 Robert S/S 40 37 Desværre glemt at lade lygte op så der var kun lys de første 7-8 minutter, Bandt på den "normale" pullert og ikke meget nyt dernede fra. Der var en stor nøgensnegl lige som de brune men bare helt gul. Forsøg med dekoflaske gik helt fint.
18. Okt 99 Robert S/S 39 32 Aften dyk, igen klart vand og ikke ret meget strøm. Hele vraget rundt vi så som sædvanligt masser af nøgensnegle både de store buske og nogle gule. Ude på stævnen stod en stor torsk og gloede da vi kom forbi. På spillet lige foran broen sad 3 store troldkrabber, helt røde. Tilbage omkring skruen hvor vandet var lidt uklart nede ved bunden. Desværre nok det sidste eftermiddags dyk på Robert i år da det var ved at være helt mørkt da vi kom ind.
16. Okt 99 Helsingør 12 40 Nat dyk, meget strøm mod nord og ikke meget liv ud over rejer og nogle små torsk og et par ål.
7. Okt 99 Robert S/S 39 28 Igen eftermiddags dyk, strømmen var vendt så den igen gik mod syd men der var ikke meget af den og på bunden var der ingenting. Vandet var klart med 3-4 meters sigt og man kunne helt tydeligt se hele skruen og roret. Nede ved bunden var der helt mørkt og kun når man kom op dækket var der lidt lys. Steen der var på vraget for første gang og så pirayagruppens minde tavle, spurgte efter dykket om vi kendte en klub der hed pattayagruppen. Der blevet grinet en del, for det navn passer efterhånden bedre.
6. Okt 99 Robert S/S  40 29 Eftermiddags dyk, noget mørkt på vraget og lidt strøm var der også, så var den normale Robert sigt tilbage igen, et par meter når det var bedst. Bundet på lige midt skibs i styrbords side. Fremme ved stævnen var der en del strøm på toppen af vraget. Fik sendt et blybælte op med hævesækken, lidt besværligt at svømme rundt med den halvt blæst op. Ikke mange fisk ud over nogle små torsk på bunden.
26. Sep 99 Hven, Norreborg 27 48 Meget sydgående strøm imellem 3-5 meter ellers kun en smule. Meget klart vand også på dybden. Så en stor stime sej med fisk på omkring 1-2 kilo og masser af dem. Ellers ikke mange fisk der var større end 10 cm, mest yngle. Meget flot på revet i det klare vand hvor man kunne se strømmen lidt højere oppe hvor vand og brandmænd fór forbi med 2-3 knob. Sidst på dykket havde i 100 meter i medstrøm hvor man bare flød med strømmen.
24. Sep 99 Robert S/S 39 33 Meget strøm i overfladen ned til ca. 10 meter, men dejligt klart vand på bunden. Desværre glemt at stille computeren til luft efter nitrox dyk. Først nede omkring motor rummet og så fra agten langs bunden frem til stævnen hvor der stod en stor torsk og gloede på mig da jeg kom op på toppen, tilbage langs midten af vraget til bund tovet, ved op stignings start var der 4 minutters bundtid på nitroxcomputer og 9 minutters deko på luftcomputer. Deko i 1-1½ knobs strøm. Første dyk med Apeks TX-100
22. Sep 99 Robert S/S 40 37 Nitrox 34% Dejligt aften dyk. Ude for at tage billeder af de store nøgensnegle der sidder på bagbords side på nettene ved side af skruen. 100 ASA 50 mm. Makro, desværre noget strøm på vraget og noget mere uklart vand end der har været de sidste par gange. Masser af små torsk nede omkring roret og på vejen op en masse sild (fisk). Fandt et lille dør vindue nede på bunde ved siden af vraget, kunne desværre ikke tage det med op pga. foto udstyr. Første dyk i tørdragt på denne side af sommeren, varmt og besværligt.
11. Sep 99 Irevik 32 21 Anders And vrag der bare står på bunden som det ville ligge i en havn. Vandet var meget klart og man kunne se halvdelen af skibet på en gang. Der bliver dykket meget på det vrag og det kunne man godt se. Lidt ude på bunden på styrbordsside ligger resterne af en rednings båd. Skibet var påsejlet i styrbords side midtpå og der var et stort hul i siden der. Skruen var væk men der var et par koøjer (jern) og ellers var skibet helt med lastrum og styrehus.
10. Sep 99 Undine S/S 44 46 Noget mørkere men mere klart vand ind første dyk ellers det samme dog var der en lidt større lange og vi kom lidt længere frem mod stævnen lidt over midtskibs. Sidst på dykket var vi lige nede og se på den ene skrue den er 3,30 meter i diameter og var lige under hvor der var bundet på.
10. Sep 99 Undine S/S 45 50 Bundet på i agten lige ved bagerste kanon, klart vand ned til ca. 42 meter, nede ved bunden lå et koøje med rist i men det blev meget mudret op da det blev taget op. Ca. midtskibs var en lille bygning med 2 store koøjer man kunne komme til fra begge sider. Masser af ragelses over alt og mange steder hvor man kan svømme ind i vraget.
7. Sep 99 Hornbæk 5 45 Ude for at fotografere men desværre teknisk uheld på kameraet så efter jeg havde taget 2 billeder tog det selv resten af filmen. Masser af fisk, utrolig mange gylter (berggylt og savgylt) ude på sandet så vi nogle fjæsinger og en lille sild? der svømmede sammen med en brandmand. Masser af tangsnarre, snipper, tangnål og ulke.
5. Sep 99 Holmen VI 26 36 Høj himmel og næsten vindstille, september er en dejlig måned at dykke i. Vandet var meget klart man kunne se overfladen fra toppen af vraget. På vraget var der masser af små torsk og et par meget store. Vi så også nogle buskhoveder som ikke havde noget imod at blive fotograferet.
4. Sep 99 Robert 40 32 Samme som første dyk dog inden og svømme omkring skruen og roret. De store nøgensnegle sidder inden i hydroiderne og er meget godt kamufleret og der var masser af dem når man først fik øje på dem. Hvis man piller dem ud og sætter dem på noget kan man se dem helt udfoldet, meget flot.
4. Sep 99 Robert 40 34 Perfekt vejr, ingen strøm, masser af sol og ikke nok med det klart vand på vraget ca. 10 meters sigt, hele agten kunne ses fra 25 meters dybde. Der var masser af store nøgensnegle på de net som sidder i bagbords side ved skruen. Der var nogle rødtunger i bagerste lastrum de kunne være glade for at det ikke var en fiske tur. Masser af stimer med små torsk overalt på vraget.
3. Sep 99 Hven 14 72 Fisketur for at fange ål til rygeovnen men desværre ingen ål så vi måtte nøjes med 23 rødspætter og en sletvarre. Vejret var perfekt, vandet var klart (under 3 meter) og ud over alle de flade var der også en lille knurhane og en fjæsing.
31.Aug 99 Helsingør (Twin) 14 40 Lidt sydgående strøm imellem 7 og 12 meter ellers rimeligt sigt i vandet. Ingen spise fisk men jeg så en fløjfisk (lille hun) for første gang i Øresund. Mange tangsnarre i ålegræsset
29. Aug 99 Ägil 25 35 Noget uklart vand det gjorde dog ikke noget da jeg skulle ned og fange lidt fisk. Fik hurtigt fundet og skudt en lange på en meter. Den gjorde meget ståhej så det tog lidt tid at få den aflivet. Der står nu 3-0 til havkattene de er for søde og tillidsfulde til at skyde, der var ellers 3-4 stykker på vraget, 3 i et hul i stævnen. Nede om agten kom en sortvels frit svømmende, det har jeg aldrig set før. Der var også en rødtunge inde under noget jernplade så man ikke kunne få fat i den.
27. Aug 99 Helsingør (Twin) 14 60 Lille aften fisketur for at fange lidt til rygeovnen, desværre kun med enkelt spids på harpunen så jeg opgav at skyde ål efter et par forsøg selvom det første skud ramte helt perfekt. Ud over ål så vi nogle fjæsinger og der var masse af tangnåle inde på det lave.
24. Aug 99 SMS Undine 41 23 Foto med 1600 ASA film desværre var der blevet lidt mørkt så billederne blev måske ikke helt gode.
24. Aug 99 SMS Undine 44,5 48 Klart og varmt vand på vraget ned til ca. 43 meter. Alle tiders vrag hvor der stikker kanoner frem over alt. Først nede ved agten hvor der kom en stor stime torsk lige op i hovedet ved en af styrbords kanoner. Skibet ligger med ca. 40 grader slagside på bagbords side, skroget er helt men med noget tæret og med nogle torpedo huller. Masser af steder hvor man kan svømme ind i vraget.
23. Aug 99 Italien 42 21 Lille træ skib max 4-5 meter over bunden, ror og forskib intakt (lidt) mange ting. Det rigtige navn er ikke kendt. Tremastet bark sunket efter kollision med andet sejlskib.
23. Aug 99 Dalemoor S/S 42 30 Meget stort vrag der ligger på siden, 42 meter til bunden men inden i maskinerummet var der meget dybere mindst 50 meter. Vandet var meget klart under 37 meter og normal sigt over. Der var bundet på lige ved torpedo hullet der gik ind til maskinen. Vi var først en tur inde omkring kedlerne og dampmaskinen derefter ud over skorstenen og frem til broen. Fik taget nogle billeder med fiskeøje og 1600 asa film. Utroligt flot vrag at dykke på og man kan svømme ind det mange steder.
22. Aug 99 Else S/S 37 43 Gammelt træ skib med fire master meget faldet sammen. Mange store torsk på vraget. Roret sad helt med dybgangs tal på i kobber. Siden af skibet var kobber forhudet. Vraget ligger med bagbords slagside så man kan se noget af styrbordsside med kobberforhudning. Der ligger et net hen over vraget der lå mange døde torsk i.
15. Aug 99 Hven Prammen 27 41 Vejret så ikke godt ud på vejr udsigten men vi tog ud alligevel og vi have svag østen vind på hele turen, vi så dog en skypumpe inde over Sjælland da vi lå på vraget. Første ned og bind på og op og hente makker. Rimeligt klart vand på vraget med 3-4 meters sigt. Ikke mange fiske vi så et par rødtunger og et par glyser. De normale nøgensnegle var der også.
7. Aug 99 Robert S/S 41 35 Nitrox 36%. Klart vand og masser af bundtid. Der var mange småtorsk og et par enkle stor. Ude ved stævnen kunne man tydeligt se det store anker uden lygte. Ellers ikke meget nyt derude, der var de store nøgensnegle der plejer at være der, nogle rødtunger og en flot buskhoved med næsten selvlysende busk på hoved. Peter gik op efter ca. 20 min pga. for meget luft i sin nye helmaske.
3. Aug 99 Hven Prammen 28 36 Meget klart vand lige over, og på toppen, af vraget så selvom det var aften var der meget lys på toppen af vraget. Lidt strøm i overfladen, fik bundet bundtovet på det højeste hjørne. På vraget så vi mange nøgensnegle, både den lyse med gule prikker og trådnøgensnegl. Der var to trådnøgensnegle der var ved at lægge æg på nogle hydroider og vi så æg mange andre steder også. Under den lave ende var der nogle store torsk og nogle glyser.

Vejret var bare igen perfekt næsten havblik og 25 grader.
1. Aug 99 Libra 22 37 Nede for at skyde en fisk eller to, men jeg havde lånt en elastik harpun som slet ikke var kraftig nok så det blev kun til en lille torsk (2-3 kilo). Ellers flot og nemt vrag og vandet var rimeligt klart ind til næste hold kom ned. Vi så dem ikke da men da vandet pludseligt blev noget uklart kunne vi godt gætte hvad det var. Mange torsk inde under stævnen og agten men for langt inde til at jeg kunne få ramt på dem.

Vejret var fint på vejen ud men da vi skulle hjem igen var det blæst lidt op lige imod os, så vi blev våde og godt rystet igennem. Vi havde problemer med en stel forbindelses så motoren ville ikke starte lige første gang da vi skulle hjem.
31. Juli 99 Bygöy 31 43 Nitrox 34%. Meget klart vand på agterdækket hvor der gik nogle sej henover, fik taget nogle gode billeder i agten. På vej frem mod stævnen var vandet ikke helt så klart, vandet var klart ned til ca. 24 meter (10 meters sigt) og under der var der kun 2-4 meters sigt. Vi så en stor troldkrabbe og 7-8 havkatte. Masser af gode billeder (håber jeg). Da computeren ikke var helt klar endnu efter det første dyk blev dette og efter tabel.
31. Juli 99 Kronprins Wilhelm 39 41 Nitrox 34%, desværre havde jeg glemt hvordan man stiller nitrox procenten på computeren (glemmer det aldrig igen) så det blev efter tabel 30 minutter på bunden. Vandet var ikke klart på vraget og under 36 meter højst en ½ meter så det blev ikke til mange så billeder. Vi var hele vraget rundt og på bagenden i meget uklart vand. Ikke så mange fisk på vraget men der var nogle store torsk rundt omkring i hullerne. Vandet var lidt klarere oppe i stævne hvor man tydeligt kunne se de store kanoner (ponduser). Vejret var bare perfekt 25 sømil uden bølger er meget sjældent.
30. Juli 99 Hven, Norreborg 20 72 Stille og roligt dyk ud over stenrevet, vandet var meget klart omkring de 10-14 meter, længere ned ikke helt så godt, vi så en nøgensnegl nede på omkring 17 meter på en sten, en af de hvide med gule prikker. Der var masser af små fisk og oppe på det lavere vand "så" vi nogle skrubber, rødspætter og en enkelt sletvarre, de blev alle inviteret på en tur Lennarts røgeri.
27. Juli 99 Landgangsbåden 29 27 Aften dyk, vejret var igen ikke helt som lovet så vi fik lidt vand på vejen ud til vraget. Vi fik hurtigt lagt en bøje på det og efter lidt diskussion fik vi bundet på. Jeg glemte at checke min lygte inden vi gik i vandet (og efter opladning). Der er meget mørkt på 30 meter vand om aften når man ingen lygte har, jeg kunne lige se de lyse søneliker. Jeg fik følt mig rundt på vraget og fik da også set nogle glimt af det, fra makkerens lygte. Vi fik en meget langsom opstigning fra vraget så vores deko var allerede gået da vi kom til 3 meter trinnet.

Nu er det vist til at være tid til at huske reservelygten igen.
25. Juli 99 Sjælland 6,5 60 Dyk på fregatten Sjælland, det er altid flot at se de store spanter der stikker op af bunden, vi blev sat af på vraget og dykkede på det i ca. 15 minutter og svømmede derefter ind til stranden hvor vi dykkede op blandt badenymfer, he he. På vraget så vi ål, en torsk og en masse yngel. Vandet var dejligt varmt og klart og på vejen ind så vi nogle fladfisk og en torsk plus masser af tangspræl, og yngle. Lige inden vi var tilbage var en stor "stor tangnål".
20. Juli 99 Hornbæk 5,5 75 Foto med 100 asa og makro, desværre var der en del uro i vandet så man ikke kunne tage billeder af de små polypper på tangen fordi den hele tiden gik frem og tilbage. Ude på sandbunden fik jeg billeder af fladfisk og fjæsinger. Dejligt langt dyk da nær var blevet en fiasko da jeg var lige ved at løbe tør for strøm på fotoudstyret. Lidt nordlig strøm ude over sandet. Dejlig aften helt stille vejr og regnen kom første efter vi var kommet hjem.
18. Juli 99 Hven Prammen 27 38 Skønt vejr og gummibåd ud til vraget bare i badebukser så jeg skulle lige prøve at hoppe af i farten (18-20 knob), vandet var dejligt men lidt hårdt. Stort set ingen strøm så det kunne bare ikke være bedre. På vraget var der rimeligt sigt og vi var rundt et par gange alt som normalt. Vi så nogle flotte kammuslinger og nøgensnegle (lyse med gule prikker), en meget lille fladfisk (tunge) små 5 cm lang og en sjov finne på en cm der stak op. En meget pyntet sandkrabbe, ellers flot som sædvanligt.

Meget hurtigt nedstigning over 30 meter/min gav en lidt høj puls lige i starten (fuld fart på finnerne) det er dejligt og lidt koldt at dykke i våddragt.
17. Juli 99 Robert S/S 37 33 Igen et godt dyk på Robert, med rimeligt klart vand (3 meters sigt) og masser at se på. Der var mange små torsk på vraget og en enkelt meget stor på 15-20 kilo, der kun var ½ meter fra os og svømmede stile og roligt med os. Efter vi havde bundet på lige ved minde pladen (bagbordsside bagtil) gik vi ned og se til skruen og roret, så langs siden på styrbords side til styrhuset, op over skorstenen og ned på agterdækket igen. Ud over torsk så vi også en stor rød troldkrabbe som man ikke ser så meget i Øresund, nøgensnegle, en lille koloni af buskhoveder, den ene ret stor og med busk både på hovedet og forrest på finnen. Lidt strøm i de øverste 10 meter gjorde deko lidt besværligt.
13. Juli 99 Hornbæk 4,5 47 Aften stranddyk, ikke meget nyt i Hornbæk men klart vand og masser af krabber.
12. Juli 99 Robert S/S 40 46 Efter meget besvær med GPS og ekkolod der gik i stykker lige da vi kom ud til vraget, lykkes det. Den første time gik med reparation af GPS/ekkolod og lige da vi var ved at give op fik vi det til at virke. Vraget blev hurtigt fundet og bøje blev lagt på. Det var meget varmt og lige så snart første hold var oppe var vi i vandet. Det var blevet lidt sent så det var meget mørkt på vej ned til vraget. Lygten blev tændt og der var godt klart vand med op til 5 meters sigt. Vi fik turen hele vejen rundt om vraget, på ydersiden på styrbords side og på indersiden på bagbords. Der var mange små torsk på vraget, og ude ved stævnen så vi nogle trådnøgensnegle der var ved at guffe hydroider. Oppe på stævnen ligger et meget stort anker lige foran ankerspillet.. Ved mindepladen lå en stor buskhovede, meget flot. På nettene nede ved skruen var nogle af de store brune nøgensnegle med buske på. Sidst på dykket begyndte både min og Peters computer at bippe pga. de ikke mente at vi havde luft nok til deko og reserve, hvor er de dumme de computere. Efter 30 minutter på bunden gik vi op til deko 4 på 6 og 11 på 3 meter, Peter skulle være 11 minutter mere på 3 meteren, jeg skal aldrig have en Aladdin computer. Profil her

På vejen hjem på blankt vand gik båd motoren i stykker så den hostede og hakkede hele vejen fra Hven til Rungsted.
11. Juli 99 Eisfish S/S 30 31 Perfekt vejr til en lille tur op i Kattegat, nærmest vindstille og 26 grader fra en skyfri himmel og der var ingen strøm. Vandet var ikke så klart, kun ca. 2 meter på bunden. Der var masser at se på dernede og jeg fik selvfølgelig ikke foto med derned. Vi så havkat, torsk, lange, sortvels, masser af rejer og en stor nøgensnegl. Torskene stod i det forreste lastrum og de var rimelige store. En lange der var gået i et net blev befriet og en havkat imellem anden og tredje cylinder på dampmaskinen blev begloet. Et meget godt dyk der måske godt kunne have været lidt længere selvom det var lidt koldt, vandet var ellers kommet op på 6 grader.
10. Juli 99 Møn 27 20 Eftersøgning af vrag, desværre en nitte, kun kridt/mudder bund i det eftersøgte område. Vandet var rimeligt klart på bunden med 6-10 meters sigt. Vejret var ikke det bedste, vinden blæste 10-12 m/s fra øst så der var store bølger på 2-3 meters højde. Vejr udsigten havde ellers lovet 3-5 meter fra nordøst dagen før. Automaten var igen perfekt efter en lille rensning og et nyt tryksæde.
4. Juli 99 Ägill 24 35 Foto med fiskeøje, desværre var der et alge lag som lukkede for det meste af lyset så det havde nok været bedre med makro. På vraget så vi havkatte, torsk, lange, taskekrabber og ude på mudderbunden vat en hele skov af søfjer. Lungeautomat fik lavet lidt problemer igen, så den skal nok lige renses og havde et nyt tryksæde. Vandet var kun 4-5 grader på bunden så det blev lidt koldt i våddragt efter 30 min. Se en dykker profil her
3. Juli 99 Hven Sydende 21 31 Dyk fra muslinge bankerne og ud på mudderbunden, ikke mange fisk eller andet liv. Der var dog lidt ude på mudderbunden, et par små tunger, nogle søfjer og rørsøanemoner.
29. Juni 99 Hornbæk 5,6 55 Aftendyk i Hornbæk plantage. Jeg havde det store blus med ude da jeg skulle have ladt den helt af. Ude på sandbunden så vi 4 Fjæsinger, lidt synd ikke at have foto med. Ellers meget flot stranddyk med masser af forskelligt tang og nede imellem stenene var der en del små søanemoner. Af andre fisk så vi Berggylt, Snipper stor og lille, Tangnål, Rødspætter, Torsk, Ål, Hundestejler og en masse yngle. Der var selvfølgelig masser af krabber i tangen. Rart at komme lidt ud på standdyk en gang imellem (bare det ikke bliver for tit).
27. Juni 99 Hven Prammen 27 31 Prøvedyk med AOW PADI dykker uden problemer, ellers nede og tage lidt billeder med 50 mm. Makro. Masser at tage billeder af, rødtunge, rørorm, nøgensnegle, søagurker, i alt taget 30 billeder på 25 minutter på en 100 asa film, mest makro. Masser af strøm, 1-2 knob de første 3-4 meter, ellers næsten ikke noget. Våddragt og vandet var ikke mere end 5-6 grader på bunden. Man bliver aldrig træt af at dykke på det vrag, der er altid noget at se på.
23. Juni 99 Humlebæk 5 50 Sankt Hans dyk, Meget kedelig svømmetur hvor der næsten kun var ålegræs at kigge på. Ud over ålegræsset så vi en ulk, nogle hundestejler, Ørredyngle, Halvdøde fladfisk, En stor børste orm. Vi svømmede 500-600 meter ud og tilbage igen og ramte broen med få meters præcision. Vel oppe af vandet var grillen tændt og bøfferne kom på i en fart. Det burde måske lige nævnes at vores "super" instruktør først glemte at tjekke luft på en flaske (den var tom) og da han så fik lånt en anden og kom ud at dykke, fór vild og kom op langt oppe af kysten og måtte vade tilbage. Våddragt.
20. Juni 99 Helsingør 15 33 Blæsevejr fra syd så der var en del bølger og vandet var ret uklart ude ved vraget pga. af for mange dykkere, mindre end 1 meters sigt. Vi var en tur ude over mudderbunden men der var ikke meget liv. Mange fladfisk og nogle få torsk. Første dyk i år med våddragt, skønt.
19. Juni 99 Leda 19 23 Lige ude og se Leda igen efter mange års fravær. Bare en stable mursten på bunden og en lille smule vrag hist og her. Der var meget liv på vraget, Rødtunge, både stenbider og kvabso der lå på æg. På mudder bunden var der mange søfjer, børsteorm ala guldmus bare mindre, nøgnesnegle. Vandet var klart og koldt.
19. Juni 99 Robert S/S 41 52 Igen klart vand på Robert, herligt. 30 minutter på vraget gør at man kan komme det hele rundt stille og roligt, straffen er så "bare" 20 minutters deko. Mange små torsk og en del rødtunger overalt på vraget. Trådnøgensnegl der var ved at ligge æg på siden af vraget. Se en dykker profil her.
15. Juni 99 Robert S/S 38 27 Dejligt vejr, en lille smule strøm fra syd, klart vand med 3-5 meters sigt på bunden, ja så kan man ikke få en tirsdag aften til at gå bedre. Der er flyttet meget rundt på de forskellige net på vraget så de ligger op over vraget. Der var mange små torsk på vraget og en enkelt rødtunge. Man burde lige tage en saks (stor) med ned og få klippet nettene fri og få lagt dem ud på bunden. Vandet var så klart at man kunne se ind til skrue og ror ude at skulle ind bag nettet.
13. Juni 99 Minestrygeren 26 35 Uklart vand på bunden så vi kom ikke så langt ind i vraget som vi havde regnet med, der var kun ½-1 meters sigt. Over vraget var sigten fin. Havkatten var samme sted som sidst så den er nok fast beboer på vraget. Over nettene på agten var en stenbider som var lige ved at sætte sig på mig. Vi skulle ud og hente det dræg som vi ikke fik med hjem sidst, da vi kom ud til vraget lå en anden båd der. De havde fundet dræget som kom op med ballon, pænt af dem.
12. Juni 99 Hven sydvest 13 58 Den årlige fisketur, fedt vejr og masser af fisk, selv bagmanden fik fanget mere end han kunne spise. Ved det efterfølgende ædegilde hos bagmanden blev alle mætte og ingen blev syge.
6. Juni 99 Minestrygeren 25 32 Der var kommet nye beboere på vraget, 2 stk Havkatte en i hver ende. Man kan ser at der er mange der dykker på vraget efterhånden, mange luger er blevet åbnet så det er nemt at rundt inden i vraget. Bundtovet var sprængt da jeg skulle op efter 30 minutter på bunden så det blev til fri opstigning. Inden vi fik næste hold ned af søgebøjen var der lige nogle andre nødder fra en anden klub der gik ned af den plus at deres båd lige skulle hænge fast i bøjen så den var trukket af vraget så de aldrig fandt vraget. Vejret var blevet så dårligt på vejen hjem at det blev en våd omgang med 12-14 m/s fra syd.
1. Juni 99 Robert S/S 37 29 Aftendyk på Robert, klart vand fra 14 til 26 meter og 2-3 meters sigt på vraget. Glemte ca. 5 kilo bly på båden så det blev lidt koldt og klemt. Vi så et buskhovede og nogle kammuslinger på den dybe side (styrbord).
30. Maj 99 Ägil 25 41 Masser af havkatte, det var planen at skyde en til aftensmad men jeg kunne ikke få mig selv til det, jeg må nok på et kanindræber kursus så jeg kan klare det. Vandet var rimeligt klart med 2-3 meters sigt. Vejret på vejen ud var regnfuldt og blæsene men det lade sig imens vi var ude.
15. Maj 99 Gäven 26 60 Meget godt dyk hvor vi så flere forskellige nøgnesnegle blandt andet en meget stor en 7-10 cm. Helt nede på bunden. Vi så også en lille lange under en sten. Masser af krabber, hummer, troldhummer og søpunge. Meget flot at ligge på omkring 10-15 meter på vægen og kunne se 10 meter lodret klippe både op og ned.
15. Maj 99 Berggylteskär 27 60 Meget uklart vand på bunden da der havde været andre dykkere lige før os, ellers endnu et godt dyk.
14. Maj 99 Koøen (lille?) 22 45 Lille væg og en masse sten nede på bunden, der var masser af hårvarre nogle hummere og masser af trolhummer.
14. Maj 99 Gäsaklävan ~50 45 Herligt dyk hvor vi så masser af nye ting. Nede på 50 meter så vi nogle nøgensnegle efter 5-10 minutter på dybde gik vi op på 30 meter hvor der var nogle meget flotte klippe fremspring. På vejen op så vi en sjov goble som kunne ligne en sædcelle fra en blåhval. Et hoved med 4x8 celler som pumpede vande og en lang hale efter hovedet i alt ca. 25 cm. Det bedste side er og bliver vestsiden hvor det er ca. 70 meter lodret væg.
13. Maj 99 De Wiese Sten 18 40 Ude og kigge efter det skär som Wiese sejlede på fårste gang vi have Havgassen med her op. Meget godt i nærheden af bøjen med stejle klipper, Juhl og Bent fandt nogle vrag dele blandt andet et skrue blad.
13. Maj 99 Bergylteskär 28 45 Nede og kigge efter alle vennerne, de var der alle sammen både nøgensnegle, dødningehånd, rødkoral, bægerkoral, rødtunger, hårvarre, blåstak, rødnæb, berggylt, torsk, fløjfisk. Der var god sigt i vandet dog var der stadig spor i vandet hvor Jessen havde foretaget udgravninger. Utrolige flotte klipper på vejen tilbage.
12. Maj 99 Brandskär 20,5 40 Dyk på bagsiden af skäret, flad sandbund på ca. 20 meter, ved klippen var der mange dødningehånd og søpunge. Vi så nogle fløjfisk, sand.- og taskekrabber, troldhummer, hummer, torsk og diverse gylter.
11. Maj 99 Gäven 17 45 På vest siden af skäret, nede og se på hylderne og de mange revner hvor vi så mange berggylt (store) nogle blåstak og rødnæb, en stor stime savgylt (småmundet gylt??) nogle hummere og trolhummere.
10. Maj 99 Skär 33 40 Dyk på halvtom flaske pga. af at kompressoren ikke kørte, vi så en masse fløjfisk nogle nøgensnegle og fik næsten fanget en stor rødtunge. Der var også ved at komme ret mange østers på ca. 10 meters dybde.
9. Maj 99 Gülskär 29 40 Ude og fange kammuslinger til forret i regn og blæst.
8. Maj 99 Berggylteskär 28 40 På ydersiden af skæret på grund af østenvind, masser af bægerkoraler og nogle enkle rødkoraler. Oppe i bugten var der en stor stime berggylt i spisestørrelsen. Ellers flotte klipper med dødningehånd overalt på nordsiden imellem 15 og 28 meter.
8. Maj 99 Gülskär 28 41 Første dyk i Lysekil masser af liv især trolhummer var der overalt, ude på den bløde bund var der fløjfisk, panserulk og en del kammuslinger. På grund af fisk til hård østenvind dykkede vi på ydersiden af skæret. Ellers var var alr som normalt vandet var lidt uklart de første 10 meter men ellers klart.
2. Maj 99 Hven Prammen 28 34 Foto med makro 50 mm. 100 asa film. Mange billeder af søanemoner, nogle nøgnesnegle og andet småkryb, bla. lille sandkrabbe. Vandet var desværre ikke så klart kun et par meters sigt hvor det var bedst.
25. Apr 99 Hven ved Norreborg 17 43 Kim og Lone ude og prøve tørdragt og ellers meget fint dyk med meget klart vand på 10-14 meters dybde man kun se 10-20 meter omkring. Det var klart solskin og man kunne næsten se tangen vokse. Der var ikke mange fisk jeg så kun lidt yngle og en enkelt stor Berggylt. Vandet blev uklart omkring de 15 meter og nede på 18 meter mødte vi et ørrednet som var svært at se i det uklare vand så vi vendte om. Vejret var klart solskin og næsten havblik igen.
24. Apr 99 Landgangsbåden 27 32 Efter at have bundet på bagerst i bagbords side svømmede jeg op langs styrbordsside ved bunden hvor der var mange store søneliker og søanemoner. Der var også mange sandkrabber og trådnøgnesnegle men ingen fisk. Vandet var klart ned til ca. 17-18 meter (man kunne se overfladen fra 18 meter) men under var der 1-3 meters sigt. På bagbords inderside var nogle store brune nøgensnegle der lignede en skovsnegl bare med buske på. Vejret var solskin, 15 grader og havblik, vandet var 6 grader i overfladen og der var ½ knobs strøm mod nord.
30. Mar 99 Cassis 42 47 Dyk på en væg meget flot, desværre lidt for tidligt på dagen så vandet så ikke helt klart ud. Dykket startede ellers fint at vi blev væk fra hinanden på ned pga. Juhl fik ondt i en plombe, efter en tur i overfladen fandt jeg ham igen. Masser af fisk og småkryb blandt andet sømands øje og nøgensnegle. Tilsidst nogle store vandmænd i overfladen.
13. Feb 99 Rubine 15,6 16 Ikke meget at se på dette vrag, vandet var dog meget klart over vraget. Fik taget nogle billeder på S/H film. Vraget er ikke stort og der er ikke meget andet end lasten tilbage af det (brosten). Vejret var helt stille og noget koldt, der kom noget rim tåge til sidst.
7. Feb 99 Hven ved Norreborg 18,3 40 Dagens gode gerning ville være at skyde en metrolog! Der var lovet svag vind fra syd og sydøst og lette snebyger og vi planlage et dyk til Landgangsbåden. Men da vi kom ud af Rungsted havn kunne vi godt se at det var en dårlig ide så vi besluttede at tage hjem (Hven Prammen) da den skulle ligge i læ, men nej også store bølger der. Videre gik det over til nord kysten af Hven hvor der var fint læ. Første hold (Juhl og Bent) gjorde sig klar og hoppede i vandet, knap var Juhl i vandet før han ville op igen, hans lynlås var gået op og han fik meget vand ind.

Vandet var ikke særligt klart kun med 2 meters sigt og temperaturen var omkring 1 grad eller derunder. Vi så nogle få torsk og ellers ikke meget. En dag burde man plukke en masse muslinger derude. Sjovt er det at komme op i en båd der er blevet fyldt med sne imens man har været nede og dykke.

Sejlturen hjem var ret hård med store bølger 1-2 meter høje og en mindre snestorm som gjorde at det var meget svært at se mere end 10-20 meter frem.
31. Jan 99 Hvenprammen 27,6 28 Vejret skulle have været som dagen før, men nej, frisk vind fra sydvest og sne og slud. Alt gik planmæssigt og der var ingen problemer. Vandet var 1 grad i overfladen og 5 på bunden. Klart vand ned til 14 meter og derefter 1-2 meters sigt. Stor Rødtunge og nogle småtorsk i den lave ende og nøgensnegle på den høje. Fandt en gamle 1 øre på toppen af vraget. Vejret var lidt tåget og Danlink prøvede uden held at sejle os ned.
30. Jan 99 Ceylon 19,3 39 Rigtigt godt vejr og alt så ud til at det blev en vellykkede dykke dag. Temperaturen var -4 grader i luften, klart solskin og 2-4 m/s vind fra nord. Vraget blev fundet i løbet af få minutter og en bøje lagt på, holdene blev delt så Juhl og Jessen kom på andet holdet da de ikke altid er lige hurtige til at få alt deres udstyr i orden.

Vandet var meget klart og ikke særligt varmt 0 i overfladen og 3 på bunden. Man kunne uden problemer se overfladen fra vraget så der har været 15-20 meters sigt. På vraget var et par torsk og en ål ellers ikke meget nyt der, Thomas fandt dog en sød lille blækflaske. Jeg fik taget et par billeder i det klare vand men der var ikke helt lys nok.

Da vi kom op var hold 2 langt fra færdige endnu og først efter mange problemer kom de i vandet (1 ½ time) dog stadigvæk ikke uden problemer så Jessen måtte opgive dykke pga. frossen automat som fik brugt alt luften før den blev stoppet.
17. Jan 99 Hvenprammen 27 34 Bent skulle være min makker men hans automat havde lige været til service og virkede derfor ikke, den blæste hele tiden og på 12 meter havde han brugt 60 bar. Han gik op efter 1 minut på tovet. Vandet var meget klart ned til 8-10 meter og under det var der kun 1 meters sigt. Der var som normalt masser at se på blandet var der 3 forskellige nøgensnegle (tråd snegl bare med dutter i stedet, den lyse med gule prikker, og den store karryfarvet), lige ved bund tovet var der en koloni af de lyse med gule prikker. Ellers var der de normale anemoner nogle torsk og en hårvarre. Vandet var ca. 2 grader i overfladen og 5 på bunden.