background.jpg (4209 bytes)  

Henriks Fototips


Her er så lidt tips til UV-foto, det er mine helt egne surt sammen sparet erfaringer i gennem mange år. Jeg er startet helt fra bunden med et meget primitivt fotografi apparat og frem til nu hvor jeg noget bedre udstyr. De to vigtigste ting i UV-foto er udstyret og lyset. Så på den front er der ikke så meget forskel på foto over og undervandet.


 

 

Udstyret er jo først og fremmest et spørgsmål om penge da man ikke kan forvente at tage superbilleder med et Kodak engangskamera, men det er dog ikke umuligt at tage rimelige billeder med et sådanne. 

Nikonos VHvis man skal tage billeder herhjemme i vores uklare og mørke vand skal man nok først starte med makrofoto da man ved hjælp af en søgerramme nemt kan få skarpe og klare billeder. Når man så begynder at tage billeder af lidt større ting finder man hurtigt ud af at man skal bruge en god vidvinkel så man ikke får så meget vand imellem objektiv og motiv.

De første billeder bliver nok uskarpe billeder af noget snevejr (det blev mine i hvert fald). Det kan afhjælpes ved først og fremmest træne i at bedømme afstand under vandet, en hurtigere film, mindre lys fra blitzen og blitzen mindst ½-1 meter væk fra objektivet. Det hjælper også med en tur på biblioteket hvor man kan låne et par bøger om undervands foto.

Man skal nok prøve om man ikke kan låne et apparat de første par gange man prøver for at se om det er noget for en, da der bliver lidt mere at skulle holde styr på når man har det med i vandet. Det ville jo være lidt synd at spilde en masse penge på noget man ikke får brugt ret meget. 

Nikon RSEt godt undervands fotoapparat er en Nikonos V, det er kompakt og meget solidt, har nogle gode linser og næste alt udstyr passer på det. Det er selvfølgelig ikke helt billigt, men med lidt held kan man få et brugt for 5000-7000 kr. med en lille blitz og 35 mm objektiv. Derudover skal man nok også have fat i et makroudstyr for at komme godt i gang. 

Jeg havde selv et Nikonos RS som er et spejlrefleks apparat med autofokus og det er det bedste apparat jeg har prøvet, synd at de er holdt op med at lave det og at det er så dyrt. En af de store fordele ved det er autofokus så man slipper for en fokusramme når man fotografere makro.

Makro er det der er nemmest at starte med hjemme, der skal bare fuld knald på lyset TTL på kameraet og motivet ind i ramme så er der en meget god chance for et godt billede. 


Siden er rettet den 13. november 2008   Email kan sendes til

Tilbage til Hjemme siden